Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Macron îi îndeamnă pe cetățeni să nu intre în panică dacă se intrerupe curentul ”câteva ore” în Franța

Președintele francez Emmanuel Macron a spus că nu există niciun motiv de panică în legătură cu posibilele întreruperi de curent în această iarnă și le-a cerut cetățenilor să folosească mai puțină energie, scrie Sky News.

Într-un interviu acordat postului de televiziune francez TF1, Macron a negat că riscul întreruperilor de curent se datorează gestionării inadecvate a programului de repornire a reactorului nuclear al companiei de utilități de stat EDF.

"În primul rând, să fim clari: fără panică! Este legitim ca guvernul să se pregătească pentru cazurile extreme care ar însemna întreruperea curentului electric pentru câteva ore pe zi dacă nu avem suficientă putere", a spus liderul francez.

Șeful operatorului francez de rețea electrică RTE a declarat joi că Franța s-ar putea confrunta cu „câteva zile” de întreruperi de curent în această iarnă, iar guvernul a început să informeze autoritățile locale despre cum să facă față oricăror întreruperi.

EDF s-a confruntat cu un număr fără precedent de întreruperi ale reactoarelor nucleare, reducând producția nucleară la un minimul ultimilor 30 de ani, în timp ce Europa se străduiește să înlocuiască aprovizionarea cu gaze rusești, pe care Moscova le-a întrerupt ca represalii pentru sancțiunile UE impuse în urma invaziei Ucrainei.

Citește și
varianta covid
Covid, gripă, bronşiolită, o „triplă epidemie” fără precedent îngrijorează medicii din întreaga lume. Șase copii au murit

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult