Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lupte sângeroase în Sudan. Cel puțin 56 de civili și-au pierdut viața. Imagini de la o luare de ostatici

În Sudan continuă luptele pentru putere cu prețul a zeci de morți, luptători și cel puțin 56 de civili. În încercarea de a prelua controlul, armata Sudanului a lansat duminică lovituri aeriene asupra unei baze paramilitare rivale, relatează Reuters.

Este primul mare conflict care izbucnește între unitățile armatei loiale generalului Abdel Fattah al-Burhan și membrii Grupării paramilitare RSF.

Videoclipurile de pe rețelele sociale au arătat avioane militare zburând la mică altitudine deasupra orașului, iar unul pare să tragă o rachetă.

Alte imagini apărute pe Twitter, arată cum mai soldați care ar fi egipteni sunt îngenuncheați sub amenințarea armelor de către membrii RSF.

La primele ore ale zilei de duminică, locuitorii au raportat că au auzit focuri de armă și explozii de la artileria grea pe parcursul nopții. Televiziunea Al Arabiya a difuzat filmări care arată o sferă groasă de fum care se ridică peste unele districte din Khartoum.

Citește și
lovitura de stat in Sudan
Posibilă lovitură de stat în Sudan. Forțele paramilitare au preluat controlul palatului prezidenţial

"Suntem speriați, nu am dormit de 24 de ore din cauza zgomotului și a tremurului din casă. Ne îngrijorează că rămânem fără apă, mâncare și medicamente pentru tatăl meu diabetic", a declarat Huda, o tânără rezidentă în sudul țării, relatează Reuters.

"Există atât de multe informații false și toată lumea minte. Nu știm când se va termina, cum se va termina", a adăugat ea.

Armata și RSF, despre care experții spun că are 100.000 de persoane, au concurat pentru putere în timp ce facțiunile politice negociază formarea unui guvern de tranziție după o lovitură de stat militară din 2021.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult