Lukaşenko s-a răzgândit în câteva ore. În ce condiții se pot organiza noi alegeri în Belarus
Lukaşenko a spus în faţa lucrătorilor de la uzina de automobile din Minsk că va fi de acord cu un nou vot, atât parlamentar cât și prezidențial, dar numai după ce națiunea va adopta o nouă constituție prin referendum, potrivit Russia Today.
În urmă cu doar câteva ore de acest anunț, Aleksandr Lukaşenko a transmis că nu vor avea loc noi alegeri prezidenţiale: ''Nu ar trebui niciodată să vă aşteptaţi să fac ceva sub presiune. Nu vor avea loc (noi alegeri)''.
Lukaşenko a precizat că nu se vor organiza alte alegeri decât dacă acesta este „ucis”.
Într-o înregistrare video din Lituania, ţară în care a fugit săptămâna trecută, Tihanovskaia a cerut forţelor de ordine şi de securitate să înceteze să mai sprijine regimul preşedintelui Aleksandr Lukaşenko. Ea s-a pronunţat pentru crearea unui mecanism juridic care să garanteze că pot fi organizate noi alegeri prezidenţiale, corecte.
Belarusul trece printr-o criză de proporţii în urma realegerii ca preşedinte a lui Aleksandr Lukaşenko, care se află la putere de 26 de ani. Opoziţia, care susţine că votul din 9 august a fost fraudat, a anunţat o grevă generală în semn de protest, în timp ce liderul de la Minsk invocă rezultatele oficiale ale scrutinului, care îi acordă peste 80% din sufragii.
Mai multe despre situația din Belarus după alegerile prezidențiale sunt disponibile aici.
Organizaţia media Tut.By a relatat că angajaţi de la compania Belaruskali, unul dintre cei mai mari producători de potasă (carbonat de potasiu, întrebuinţat în industria sticlei, la fabricarea săpunului, la vopsitul lânii etc.) din lume au ameninţat că vor opri lucrul.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!