Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lukașenko: ”Dacă sunteți îngrijorați, veniți în uniuniea Rusia-Belarus, avem arme nucleare pentru toată lumea”

Președintele belarus Alexandru Lukașenko a spus că, dacă orice altă țară dorește să se alăture unei uniuni Rusia-Belarus, ar putea exista „arme nucleare pentru toată lumea”, scrie The Guardian.

Rusia a avansat săptămâna trecută cu un plan de desfășurare a armelor nucleare tactice în Belarus, în prima desfășurare de astfel de focoase a Kremlinului în afara Rusiei de la căderea Uniunii Sovietice în 1991, stârnind îngrijorări în Occident.

Într-un interviu publicat la televiziunea de stat a Rusiei duminică seara, Lukașenko, cel mai ferm aliat al președintelui Vladimir Putin, a spus că trebuie „înțeles strategic” că Minsk și Moscova au o șansă unică de a se uni.

„Nimeni nu este împotriva Kazahstanului și a altor țări care au aceleași relații strânse pe care le avem noi cu Federația Rusă”, a spus Lukașenko.

„Dacă cineva este îngrijorat... (atunci) este foarte simplu: alăturați-vă statului Uniunii Belarus și Rusia. Asta e tot: vor exista arme nucleare pentru toată lumea”.

Citește și
satelit militar
”Războiul stelelor” ar putea deveni realitate. Oficial american: SUA, ”gata să lupte în spațiul cosmic, dacă vom fi nevoiți”

El a adăugat că este propria lui viziune - nu viziunea Rusiei. Rusia și Belarus fac parte oficial dintr-o uniune și o alianță fără granițe între cele două foste republici sovietice.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult