Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Londra se opune unei ofensive asupra Rafah în absenţa unui plan clar de protejare a populaţiei

Israelul nu ar trebui să lanseze o ofensivă asupra oraşului Rafah, din sudul Fâşiei Gaza, în absenţa ''unui plan absolut clar'' de protejare a populaţiei, a susţinut duminică şeful diplomaţiei britanice David Cameron, transmite France Presse.

''Pentru a exista o ofensivă majoră la Rafah, ar trebui să fie un plan absolut clar cu privire la maniera de a salva vieţi şi de a deplasa oameni'', a declarat ministrul de externe britanic pentru postul de televiziune Sky News.

''Nu am văzut un astfel de plan şi de aceea nu susţinem o ofensivă la Rafah. Fără un plan pentru a proteja populaţia, ar fi extrem de periculos să se încerce o ofensivă majoră'', a adăugat Cameron.

Acesta a subliniat că sute de mii de persoane s-au adăpostit în Rafah după ce au fugit din alte zone ale Fâşiei Gaza.

Conflictul actual dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas a izbucnit după atacul terorist de o amploare fără precedent efectuat în 7 octombrie 2023 de comandouri ale militanţilor palestinieni în sudul Israelului, când cel puţin 1.170 de persoane au fost ucise. Alte 250 de persoane au fost luate ostatice şi duse în Fâşia Gaza.

Citește și
rafah
Franţa cere Israelului să înceteze „fără întârziere” operaţiunea sa la Rafah

Armata israeliană a ripostat cu o campanie de bombardamente, urmată de o operaţiune terestră, împotriva poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza. Potrivit autorităţilor Hamas, acţiunile militare israeliene s-au soldat până sâmbătă la prânz cu 34.971 de morţi şi peste 78.500 de răniţi în rândul palestinienilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult