Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Liderul republicanilor din Franța, gata să-i dea lovitura de grație lui Macron. "Să nu mai inventăm opoziții imaginare"

Your browser doesn't support HTML5 video.

"Extrema dreaptă a lui Marine Le Pen cochetează cu ideea retragerii Franței din NATO și întreține o ambiguitate față de Rusia".

Acuzațiile au fost formulate, miercuri, de președintele Emmanuel Macron, care și-a lansat campania pentru alegerile legislative, pe care chiar el le-a convocat anticipat.

Într-o conferință de presă, președintele și-a afișat ambiția de nu preda puterea extremei-drepte, în 2027, când i se va încheia mandatul.

Reporter: Interpretați rezultatul de duminică drept o respingere a propriei persoane?

Emmanuel Macron, președintele Franței: "Duminică au fost alegeri europene. Nu eram cap de listă la europarlamentare".

Reporter: Deci nu veți demisiona înainte de 2027?

Citește și
macron
Macron a acuzat extrema dreaptă că își dorește să „părăsească NATO” și de „ambiguitate” față de Rusia

Emmanuel Macron, președintele Franței: "Nu, vreau să rup gâtul acestei bârfe care nu are niciun temei. Este absurd! Francezii m-au votat de două ori, pasămite nu sunt atât de rău precum încearcă unii să convingă".

În primele sale declarații de după dizolvarea Adunării Naționale și convocarea de alegeri legislative anticipate, Emmanuel Macron i-a îndemnat pe "francezii de bună-credință" să respinga extremele.

Emmanuel Macron, președintele Franței: "Nu putem rămâne indiferenți ori surzi la mesajul alegătorilor, dar trebuie să oferim un răspuns democratic. Rezultatele impuneau dizolvarea Parlamentului, pentru că doar asta permite limpezirea apelor. Și este o dovadă de încredere în alegători, în democrația noastră, în spiritul republican și în bunul simț național".

Macron a făcut un apel la unificarea forțelor politice moderate, înaintea scrutinului care ar putea aduce partidul lui Marine Le Pen la șefia guvernului.

Însa, liderul republicanilor conservatori a provocat un adevarat șoc, marți seara, pledând pentru o alianță cu Reunirea Națională a lui Marine Le Pen.

Eric Ciotti, liderul republicnailor: "Spunem aceleași lucruri (ca Reunirea Națională), așa că haideți să nu mai inventăm opoziții imaginare. Asta este ceea ce dorește marea majoritate a alegătorilor noștri. Ei ne împing să facem front comun".

Cu această declarație, liderul republicanilor a stârnit stupoare și în propriul partid. Unii colegi i-au cerut demisia, alții au spus că vor părăsi partidul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult