Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Liderii statelor din G20 promit o distribuire echitabilă a vaccinurilor anti-Covid

Your browser doesn't support HTML5 video.

Liderii statelor din G20 s-au angajat să depună ''toate eforturile'' pentru a asigura o distribuire echitabilă a vaccinurilor împotriva COVID-19 în lume şi pentru a susţine ţările sărace ale căror economii au fost afectate de criza sanitară, conform AFP.

''Am mobilizat resurse pentru a răspunde nevoilor de finanţare imediate în domeniul sănătăţii mondiale în scopul susţinerii cercetării, dezvoltării, fabricării şi distribuirii de diagnostice, tratamente şi vaccinuri sigure şi eficiente contra COVID-19'', au susţinut liderii ţărilor G20 în declaraţia finală a unui summit organizat sâmbătă şi duminică de Arabia Saudită prin videoconferinţă.

În contextul în care ţările cele mai bogate îşi planifică programe de vaccinare, SUA intenţionând să lanseze o astfel de campanie la începutul lunii decembrie, experţii au avertizat că ţările în curs de dezvoltare întâmpină obstacole care ar putea priva numeroase persoane de prima protecţie contra SARS-CoV-2.

Astfel, s-au înmulţit apelurile ca G20 să contribuie la acoperirea unui deficit de finanţare de 4,5 miliarde dolari în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru a garanta accesul tuturor la teste, tratamente şi vaccinuri.

Donald Trump critică Acordul de la Paris în discursul său din cadrul summitului G20  

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a criticat duminică Acordul de la Paris privind schimbările climatice, din care el a retras unilateral Statele Unite, susţinând că această înţelegere internaţională a avut doar consecinţe negative pentru economia americană, relatează DPA.

Citește și
Summit
Summit de urgență organizat de liderii lumii, în contextul pandemiei de coronavirus

''Acordul de la Paris nu a fost menit să salveze mediul. El a fost creat pentru a ucide economia americană'', a spus Trump în mesajul video transmis participanţilor la summitul G20 organizat de Arabia Saudită în sistem de videoconferinţă.

Liderul american a susţinut constant că puteri economice globale precum SUA şi China nu au nevoie de un acord internaţional pentru a combate poluarea aerului şi a surselor de apă.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult