Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A murit legenda travesti. Cel mai bătrân drag queen din lume s-a stins la vârsta de 92 de ani | FOTO

Walter Cole, cunoscut drept „legenda spectacolelor travesti”, a murit la vârsta de 92 de ani, din cauze naturale  

O figură iconică a spectacolelor travesti, Walter Cole a performat pe scenă sub numele de Darcelle XV.

GALERIE FOTO

Walter Cole a intrat în Cartea Recordurilor în anul 2016, fiind „cel mai bătrân travestit în activitate din lume”, conform AP.

În calitate de artist, Darcelle a găzduit cel mai longeviv show de travestiți de pe coasta de vest a Statelor Unite.

În afara scenei, Cole, un veteran al armatei americane, a militat de-a lungul vieții pentru drepturile LGBTQ+, fiind implicat activ în acțiunile caritabile din Portland.

Clubul de noapte pe care Darcelle l-a deschis în urmă cu mai bine de 50 de ani în centrul orașului Portland a transmis, pe Facebook, vestea că regina drag queen s-a stins din viață.

Citește și
Aaron Franklin Brink
Tatăl ucigașului din clubul LGBTQ: „Mi-era teamă că e gay. Nu se aliniază cu credința noastră”

Clubul, care a devenit o instituție culturală din Portland în anii `70, a fost inclus în 2020 în Registrul Național al Locurilor Istorice.

Este primul loc din Oregon nominalizat pentru importanța sa în istoria LGBTQ+. Considerat un loc tabu între anii 1970 și 1980, clubul a fost un refugiu pentru mulți membri ai comunității LGBTQ din oraș, inclusiv pentru Cole.

Scriitoarea Susan Stanley a descris clubul ca fiind un loc plin de „căldură și afecțiune", unde artiștii „străluceau în paiete și satin și într-o spumă strălucitoare de pene".

Personaj drag queen

Cole a fost un bărbat homosexual care a perfomat zeci de ani ca drag queen. El prefera numele feminin atunci când se afla pe scenă și cânta, dar a declarat pentru The Oregonian că prefera numele masculin în afara scenei.

„Ea a atins viețile oamenilor, nu doar prin spectacolele sale, ci și prin susținerea neînfricată a comunității și prin acțiunile sale caritabile. Nu a fost nimic mai puțin decât o icoană", a declarat Todd Addams, directorul executiv interimar al Basic Rights Oregon, vorbind despre Darcelle.

Când vorbea despre Darcelle, Cole se referea la persoana a treia, folosind pronume feminine.

„Darcelle este un personaj - ca într-o piesă de teatru - și lucrez foarte mult la ea", spunea el.

Cole s-a născut în 1930 și a crescut în cartierul Linnton din Portland. El a servit în Forțele Armate ale Statelor Unite.

După ce s-a ocupat de o cafenea și de un club de jazz, Cole a cumpărat spațiul care avea să devină, în 1967, renumitul club Darcelle XV Showcase. În anii `70, Showplace a devenit o destinație populară pentru cabaret și spectacole de travestiți.

Doi ani mai târziu, el a dezvoltat personajul Darcelle. Atunci a început să se afișeze pentru prima oară ca homosexual.

El și-a părăsit soția și a început o relație cu directorul artistic.

În 1999, Darcelle a devenit cel mai în vârstă artist travestit de pe Coasta de Vest.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult