Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lavrov afirmă că nicio națiune nu este în siguranță în fața atacurilor ostile ale SUA: „Sunt amenințate și șantajate”

În cadrul unui articol pe care l-a scris în revista Razvedchik, Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a notat că, în prezent, nicio țară nu este protejată de "raidurile ostile" ale Statelor Unite și ale aliaților săi.

"În general, nimeni nu este astăzi protejat de 'raidurile' ostile ale americanilor și ale aliaților lor din NATO", a opinat el, afirmând că "în afară de Rusia, numeroase țări sunt în prezent amenințate și șantajate".

Potrivit celui mai înalt diplomat rus, "situația din Ucraina și din jurul acesteia nu este decât o manifestare a unei coliziuni pe scară largă care implică încercările unui grup restrâns de țări occidentale care caută să domine lumea și o inversare a emergenței intrinseci a unei arhitecturi multipolare".

Lavrov: „SUA și aliații săi încearcă să împartă lumea în 'democrații' și 'regimuri autoritare'”

"Ei și-au stabilit o sarcină strategică de descurajare cuprinzătoare a Chinei, ca parte a așa-numitelor strategii Indo-Pacific, de asemenea", a declarat Lavrov, citat de agenția de presă de stat rusească TASS.

Ministrul rus de Externe a criticat ceea ce a spus că este o interferență vicioasă a Occidentului în afacerile interne ale națiunilor suverane, inclusiv în Belarusul aliat, și a condamnat blocada economică de ani de zile a Cubei.

Citește și
Serghei Lavrov
Lavrov susține că Occidentul vrea „despartă” Rusia de sudul Caucazului. Cum ar încerca Vestul să producă „ruptura”

"În timp ce acționează în cele mai rele tradiții coloniale, americanii și susținătorii lor încearcă să împartă lumea în 'democrații' și 'regimuri autoritare'", a remarcat ministrul rus de externe. De asemenea, el l-a criticat pe șeful diplomației UE, Josep Borrell, pentru declarația sa "rasistă" potrivit căreia Europa este o grădină și restul lumii o junglă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult