Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lacul „blestemat” în care au murit 700 de oameni. Ascunde un secret înfiorător

În fiecare an, milioane de vizitatori se adună la Lacul Lanier din Georgia pentru a se bucura de apa rece, de soarele fierbinte, de plimbări cu barca și de sporturi nautice în timpul lungilor zile de vară.    

Dar, deși peisajul plăcut îi atrage pe oameni, lacul artificial este, de fapt, unul dintre cele mai mortale din SUA - se estimează că a făcut sute de victime de la crearea sa, în 1956.

Legendele urbane atribuie sutele de victime unei „Doamne a Lacului” care bântuie apele și unui „blestem” despre care se spune că a împânzit zona, scrie Daily Star.

Povestea din spatele lacului Lanier începe și se termină cu moartea și, fără ca mulți vizitatori să știe, istoria sa întunecată este ascunsă în rămășițele unui oraș cu un trecut înfiorător.

În adâncurile lacului se află ceea ce a mai rămas din Oscarville, un oraș format în anii 1800 și alcătuit dintr-o „puternică comunitate de negri”, formată din tâmplari, fierari, zidari și fermieri, relatează 11 Alive.

Citește și
westminster abbey
Mister elucidat. Cine este personajul „cu coasa” care a apărut la încoronărea regelui Charles în Westminster Abbey | VIDEO

În 1912, oroarea a lovit orașul plin de viață când corpul lui Mae Crow, o femeie albă de 19 ani, a fost găsit în pădurea din apropierea orașului.

Mae ar fi fost violată înainte de a muri, iar o gloată rasistă violentă s-a îndreptat imediat împotriva comunității negre din Oscarville.

La lăsarea serii, o bandă cunoscută sub numele de călăreții nopții a atacat orașul, aruncând torțe în biserică și incendiind clădirile, obligându-i pe locuitori să fugă pentru a-și salva viața.

George Rucker, un descendent al locuitorilor din Oscarville, și-a amintit cum străbunicul său Byrd Oliver a trebuit să lase totul în urmă.

„Au trecut călăreții de noapte - au trebuit să lase totul, principalul lucru pe care l-au lăsat a fost proprietatea, iar bunicul meu avea 100 de acri”, a declarat bărbatul.

George a spus că locuitorii s-au îndreptat spre râul Chattahoochee în timp ce mulțimea îi urmărea și, când au ajuns la un pod, li s-au oferit două opțiuni.

„Li s-a spus că fie trebuie fie să înoate, fie să moară înecați. Cei mai mulți dintre ei nu au reușit să supraviețuiască. Bunicul meu, unul dintre cei care au reușit să scape, și-a pierdut câțiva frați și surori”, a mai declarat George.

Familiile albe au preluat proprietățile rămase, iar în anii care au urmat, terenurile au fost vândute treptat guvernului pentru ca acesta să poată construi barajul Buford, care să furnizeze Atlanta și comitatele din apropiere cu energie și apă.

În 1956, 38.000 de acri de teren, inclusiv rămășițele din Oscarville, au fost inundate pentru a face Lacul Lanier.

Se pare că aproximativ 250 de familii și 15 întreprinderi au fost strămutate în urma creării lacului și, înainte de a umple terenul cu apă, muncitorii de la US Army Corps of Engineers au demolat structurile periculoase, cum ar fi podurile și hambarele mari.

Dar acestea nu au fost singurele lucruri îndepărtate din orașul istoric - Corpul Armatei a „relocat” 20 de cimitire în acest proces.

Ei au identificat, au dezgropat și au mutat mormintele marcate, dar este probabil că unele morminte nemarcate să fi fost lăsate în urmă, sub lac.

„În timp ce Corpul Armatei a depus toate eforturile la momentul respectiv pentru a localiza înmormântările nemarcate, capacitățile limitate de la acea vreme fac probabilă descoperirea neanticipată de rămășițe umane, fie că sunt din perioadele antebelică și a Războiului Civil, fie că sunt de origine nativ-americană din timpurile precoloniale și antice”, a declarat Cesar Yabor, un purtător de cuvânt al Corpului de ingineri al armatei americane.

„Doamna lacului”

Deplasarea mormintelor și a rămășițelor unor cimitire vechi de sub lac au alimentat miturile unui „blestem” și, la doar doi ani de la crearea lacului, a avut loc o tragedie, ceea ce a dus la apariția legendei despre o fantomă care bântuie de mult timp apele.

În 1958, o mașină în care se aflau două femei, Delia Mae Parker Young și Susie Roberts, a ieșit de pe un pod și a căzut în lac.

În anul următor, corpul unei femei a fost găsit de pescari, despre care se spune că purta o rochie albastră și îi lipseau mâinile.

Identitatea ei nu a putut fi confirmată și, timp de zeci de ani, localnicii au raportat că au văzut fantoma femeii, supranumită „Doamna lacului”, rătăcind noaptea pe pod, unii susținând că ar fi încercat să atragă oamenii în apele tulburi.

În 1990, misterul „Doamnei Lacului” a fost elucidat atunci când muncitorii care construiau un pod au descoperit rămășițe umane în interiorul unui Ford Sedan din 1958, scos din adâncurile lacului.

Rămășițele au fost identificate ulterior ca fiind ale lui Susie, ceea ce a determinat autoritățile să creadă că „Doamna Lacului” descoperită în 1959 era Delia.

Dar descoperirea nu a pus capăt incidentelor înfiorătoare de la Lacul Lanier. De la crearea sa, 700 de persoane au murit înecate în lac, iar 200 dintre aceste decese au avut loc după 1994, relatează Miami Herald.

În 2017, scafandrul experimentat Buck Buchannon a declarat, de asemenea, postului local de televiziune WGCL-TV că a întâlnit multe părți de cadavre în timpul scufundărilor sale.

„Întinzi mâna în întuneric și simți un braț sau un picior, care nu se mișcă”, a spus scafandrul.

Lacul este atât de periculos încât, anul acesta, una dintre cele mai populare plaje, Margaritaville, a interzis înotul pentru a „prioritiza siguranța” turiștilor săi, ridicând un gard în apă pentru a ține oamenii la distanță.

Dar, în timp ce mulți localnici dau vina pe mituri și blesteme pentru numărul mare de înecuri, autoritățile au declarat pentru 11 Alive că există o explicație mai logică.

Acestea au spus că rămășițele ascunse sub lac, inclusiv structurile vechi din Oscarville și copacii de până la 60 de metri înălțime, fac ca oamenii să rămână prinși sub dărâmături și să se înece.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult