Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Kremlinul, noi acuzații la adresa NATO: „Implicarea Alianței în conflictul din Ucraina este maximă”

Kremlinul acuză statele membre ale Alianței Nord-Atlantice că implicarea lor în războiul din Ucraina este „maximă”.

"Țările NATO fac pe nevinovatele, încercând să demonstreze că nu sunt parte la conflictul din Ucraina. Implicarea țărilor NATO este maximă, acestea desfășoară activități provocatoare de mulți ani. Acum controlează în mod direct conducerea regimului de la Kiev, toți sunt conectați", a declarat, vineri, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, informează agenția de presă de stat rusească TASS.

Potrivit oficialului rus, Moscova a atras atenția și asupra rapoartelor din mass-media potrivit cărora Ucraina ar putea organiza o producție licențiată comună de obuze și alte arme cu Marea Britanie și ar putea crea întreprinderi militare similare cu alte țări NATO. "Este evident că marele capital occidental se află în spatele pompării forțelor armate ucrainene, a formării operațiunilor de luptă", a adăugat Maria Zakharova.

NATO: „Suntem aici pentru a ne asigura că Ucraina câştigă acest război”

NATO trebuie să se pregătească pentru o confruntare lungă cu Rusia, întrucât preşedintele rus Vladimir Putin nu arată nicio voinţă de pace, la un an după ce a declanşat războiul contra Ucrainei, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice.

"Trebuie să fim pregătiţi pentru un termen îndelungat, asta poate dura mulţi ani. Preşedintele Putin vrea o Europă diferită, o Europă unde el să-şi poată controla vecinii, unde poate să decidă ce pot face ţările", a estimat Stoltenberg, într-un interviu acordat AFP, citat de Agerpres.

Citește și
NATO
NATO relansează dezbaterea privind bugetele apărării. Alianța, divizată în două grupuri de țări

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult