Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Kim Jong-un și-a concediat fotograful, acuzându-l că i-a distrus „demnitatea supremă”

Fotograful personal al lui Kim Jong-un a fost concediat și exclus din Partidul Muncitorilor, fiind acuzat că a adus prejudicii „demnității supreme” a liderului nord-coreean.

 

„Fotograful personal și editorul foto al lui Kim Jong-un, un bărbat de 47 de ani cunoscut drept Ri, a fost exclus din partid și concediat pe 12 martie”, a declarat o sursă din Phenian, citată de Daily NK.

Incidentul a avut loc în 10 martie, când Ri l-a filmat pe Kim Jong-un la o secție de votare, în ziua alegerilor parlamentare din Coreea de Nord. Cu această ocazie, el ar fi încălcat protocolul, astfel că a realizat o fotografie stând chiar în fața liderului și s-a apropiat de el la o distanță mai mică de doi metri, ceea ce este interzis, scrie Daily Mail.

Într-o filmare publicată de DPRK Today, Ri este surprins în timp ce se mișcă agitat în jurul lui Kim Jong-un, încercând să facă cât mai multe fotografii, din momentul în care coboară din mașină, în fața secției de votare. Când Kim a coborât, a dat mâna cu mai mulți candidați, după care s-a întors spre localnicii care îl așteptau. În acel moment, Ri se afla în fața lui Kim, ceea ce a făcut imposibil ca oamenii să-și vadă liderul timp de trei secunde.

Citește și
Kim Jong Un fumand
Kim Jong-Un a oprit trenul blindat ca să fumeze în gară. Cine i-a cărat scrumiera

Ri făcea parte dintr-un grup privilegiat, ceea ce i-a permis să îl însoțească pe liderul nord-coreean la al doilea summit dintre Coreea de Nord și SUA, care a avut loc la Hanoi. Ca urmare a incidentului din secția de votare, el și-a pierdut toate privilegiile.

„Șeful departamentului de fotografie, care se afla la locul incidentului, i-a spus lui Ri că filmarea făcută aduce prejudicii demnității supreme și l-a concediat”, a mai spus o sursă, pentru Daily NK.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult