Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Kiev: Centrala din Zaporojie, „la un pas de un accident nuclear” în timpul nopţii

Centrala ucraineană de la Zaporojie a fost pentru scurt timp „în pragul unui accident nuclear” în noaptea de vineri spre sâmbătă, din cauza unei întreruperi temporare de energie electrică.    

„Noaptea trecută, o pană totală de curent a avut loc la centrala din Zaporojie”, iar generatoarele au trebuit să fie folosite, a scris Energoatom pe Telegram, precizând că energia electrică a fost restabilită câteva ore mai târziu, sâmbătă în jurul orei 7:00, scrie AFP, conform News.ro.

Două linii electrice care alimentează centrala „au fost tăiate”, dintre care una a fost „scoasă de sub tensiune în timpul unui raid aerian”, a explicat operatorul. Alimentarea cu energie electrică a fost în cele din urmă „restabilită”, a adăugat el.

Dar această întrerupere a curentului electric a fost periculoasă pentru buna funcţionare a centralei, a precizat Energoatom, care a fost „la limita unui accident nuclear şi de radiaţii”.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a precizat de asemenea într-un comunicat că centrala a fost „temporar lipsită de electricitate în cursul nopţii" şi că este a opta întrerupere de energie electrică de acest tip de la începutul conflictului.

Citește și
vladimir putin
Putin spune că armata rusă îşi îmbunătăţeşte poziţiile pe front. ”Asta priveşte zonele Kupiansk, Zaporojie şi Avdiivka”

Agenţia a precizat că va „furniza mai multe informaţii atunci când acestea vor fi disponibile”.

„Forţelor de ocupaţie (ruse) nu le pasă de siguranţa centralei nucleare din Zaporojie”, a acuzat preşedintele Energoatom, Petro Kotin.

„Ele vor continua să creeze situaţii periculoase, şantajând întreaga lume cu un accident nuclear şi de radiaţii”, a conchis el.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult