Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Jurnalul unui copil de 8 ani, rănit de forțele ruse: "Mi-au murit bunicii, cei doi câini și iubitul meu oraș Mariupol"

Un băiețel de 8 ani, din Mariupol, ține un jurnal de război, de când rușii au invadat Ucraina, la 24 februarie. Un fragment din însemnările copilului a fost publicat de ministrul afacerilor externe de la Kiev, Dmitro Kuleba, potrivit Daily Mail.  

Copilul a notat fiecare necaz prin care a fost nevoit să treacă.

"De la 24 februarie și până acum, mi-au murit cei doi câini, bunica Halia și iubitul meu oraș Mariupol", a scris băiețelul.

Conform însemnărilor din jurnal, bunicul copilului au murit la 25 martie. O zi mai târziu, puștiul a fost rănit. La fel au pățit mama și sora lui în vârstă de 15 ani.

"Eu am o rană la spate. Pielea surorii mele e arsă. Mama are o lovitură la cap și o gaură de glonț în picior. Stăm la rând să fim pansați", a scris copilul.

Însemnările băiețelului sunt însoțite de desene care înfățișează case dărâmate, soldații înarmați în luptă, tancuri și elicoptere.

Citește și
armata ucraina
Ruşii vor să organizeze o „paradă a prizonierilor” la Mariupol. 2.000 de civili vor fi îmbrăcaţi în uniforme ucrainene

Deși a fost nevoit să treacă printr-un calvar, micuțul a găsit puterea să glumească. "Apropo, am o iubită. Vika este amuzantă. Ea este vecina noastră. Are părinți buni", a scris el în jurnal.

Numele băiețelului și ce i s-a întâmplat de atunci rămân necunoscute. Jurnalul a fost găsit de fotograful Evgheni Sosnovski.

Numele băiețelului și ce i s-a întâmplat de atunci rămân necunoscute. Jurnalul copilului a fost găsit de fotograful Evgheni Sosnovski.

Orașul Mariupol a fost atacat încă din primele zile ale războiului. Ultimii apărători și civili din zonă s-au refugiat în interiorul oțelăriei Azovstal.

Autoritățile ucrainene susținut că forțele ruse au ucis peste 600 de copii de la începutul invaziei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult