Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Joe Biden: Armele americane din Ucraina nu vor fi folosite pentru a lovi Moscova

Armele pentru care SUA şi-au dat acordul de a fi folosite de Ucraina pe teritoriul Rusiei nu vor fi utilizate pentru a lovi Moscova sau Kremlinul. 

A spus preşedintele american Joe Biden, conform unui extras dintr-un interviu publicat joi de postul de televiziune ABC, preluat de AFP.

Preşedintele Statelor Unite a dat săptămâna trecută undă verde, în anumite condiţii, utilizării armelor americane de către Kiev împotriva unor ţinte din Rusia situate în apropierea regiunii Harkov (nord-estul Ucrainei).

Întrebat dacă aceste arme au fost deja folosite de Kiev, Joe Biden nu a răspuns direct, dar a dat asigurări că Statele Unite nu permit utilizarea lor "pentru a lovi la 300 km în interiorul teritoriului rus sau la Moscova sau Kremlin".

"Acestea trebuie folosite aproape de graniţă în cazul unor atacuri asupra ţintelor ucrainene lansate" din Rusia, a spus el.

Citește și
joe biden
Războiul din Gaza: Biden îl acuză pe Netanyahu că lungeşte conflictul în propriul interes politic, iar apoi se răzgândește

Întrebat dacă este "îngrijorat" după comentariile lui Vladimir Putin pe tema livrărilor de arme occidentale către Kiev, Joe Biden a explicat: "Îl cunosc de 40 de ani. Mă îngrijorează de 40 de ani. Nu este un om bun, este un dictator şi se luptă să-şi menţină controlul asupra ţării sale în timp ce conduce acest asalt (asupra Ucrainei)".

Restul interviului ABC cu preşedintele SUA, înregistrat în Franţa, unde Biden participă la ceremoniile de marcare a 80 de ani de la Debarcarea aliată din Normandia, este programat să fie difuzat joi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult