Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Joe Biden a anunțat că va merge în Carolina de Nord, stat sinistrat de uraganul Helene

Preşedintele american Joe Biden a indicat luni că va vizita Carolina de Nord, statul cel mai afectat de uraganul Helene, care a devastat o parte din sud-estul Statelor Unite şi a făcut aproximativ 100 de morţi, notează AFP.  

"Voi merge în Carolina de Nord miercuri", le-a declarat preşedintele democrat jurnaliştilor în Biroul Oval, la finalul unei reuniuni privind operaţiunile de salvare în curs.

În opinia liderului de la Casa Albă, ravagiile uraganului Helene sunt "fără îndoială" o consecinţă a schimbărilor climatice.

Întrebat dacă acest dezastru natural este rezultatul schimbărilor climatice, el a răspuns: "Absolut, absolut, fără îndoială. Da, da, da, da", într-o scurtă discuţie cu jurnaliştii în Biroul Oval.

Helene a atins uscatul joi în nord-vestul Floridei cu intensitatea unui uragan de categoria a 4-a pe o scară cu 5 trepte, însoţit de vânturi de 225 km/h. Pe măsură ce a avansat spre nord, uraganul a pierdut din intensitate, dar a lăsat în urmă un peisaj dezolant.

Citește și
Joe Biden
Poate fi evitat un război total în Orientul Mijlociu? Președintele Joe Biden răspunde la întrebarea de pe buzele tuturor

După ce s-a format în Golful Mexicului, Helene s-a deplasat deasupra unor ape deosebit de calde. "Este probabil ca aceste ape foarte calde să fi jucat un rol în intensificarea rapidă a uraganului Helene", a subliniat climatologul Andra Garner pentru AFP.

Prin încălzirea apelor mărilor, schimbările climatice fac mai probabilă intensificarea rapidă a furtunilor şi cresc riscul unor uragane mai puternice, susţin oamenii de ştiinţă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult