Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Israelul a lansat un nou atac pe teritoriul Siriei. Ținta vizată de forțele statului evreu

Agenţia oficială siriană a anunţat, joi dimineaţă, un atac "israelian" vizând o zonă industrială din regiunea Homs, în centrul Siriei, la o zi după un atac israelian în sudul ţării, potrivit AFP.

"Un atac israelian" a vizat o zonă industrială din oraşul Hassia, la aproximativ 30 de kilometri sud de oraşul Homs, a anunţat agenţia oficială Sana, citând "informaţii preliminare" potrivit cărora atacul a vizat "o fabrică de automobile" şi a provocat pagube.

Citându-l pe şeful zonei industriale, Sana a precizat că, pe lângă fabrică, "atacul aerian" a lovit vehicule "încărcate cu materiale medicale şi de salvare", provocând "un incendiu major".

De la izbucnirea războiului civil în Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de raiduri asupra ţării, vizând armata siriană şi grupurile susţinute de Teheran, inclusiv Hezbollah, desfăşurate în sprijinul forţelor guvernamentale.

Autorităţile israeliene comentează rar aceste atacuri, dar susţin că nu vor permite Republicii Islamice Iran, duşmanul declarat al Israelului, să îşi extindă prezenţa în Siria.

Citește și
protest pro-palestina iran
S-a format „Axa rezistenței” în Orientul Mijlociu. Statele care fac parte din coaliţia contra Israelului şi a SUA

Miercuri, Sana a anunţat că un poliţist a fost ucis într-un bombardament israelian pe Înălţimile Golan siriene, o parte din care este ocupată de Israel.

Armata israeliană a anunţat că a ucis un membru al Hezbollah-ului libanez în timpul atacului.

Marţi seara, un atac aerian israelian asupra cartierului Mazzé din Damasc a ucis şapte civili, potrivit Ministerului sirian al Apărării.

Miercuri, generalul Herzi Halevi, şeful Statului Major al armatei israeliene, a promis că Israelul va continua să lovească "neîncetat" Hezbollah, mişcarea islamistă libaneză împotriva căreia Israelul a trecut la ofensivă în a doua jumătate a lunii septembrie, după aproape un an de război la frontiera israeliano-libaneză.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult