Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Israelul a lansat un atac fulger cu avioane. Netanyahu: ”Vom continua să o facem"

Forțele aeriene israeliene au lansat un atac fulger sâmbătă noaptea asupra unor ținte din Fâșia Gaza.

Potrivit Jerusalem Post, care citează un comunicat al IDF (armata israeliană, n.r.), ”avioanele IDF au atacat ținte teroriste ale grupării Hamas din centrul Fâșiei Gaza”.

”Atacul a fost lansat ca răspuns la plasarea unor dispozitive explozive la graniță”, se mai arată în comunicat.

Presa palestiniană a anunțat că au fost mai multe atacuri aeriene israeliene în mai multe locuri din Fâșia Gaza.

Sâmbătă dimineață, trupele IDF au atacat o bază Hamas, după ce o bombă a explodat la granița dintre cele două țări.

Armata israeliană a mai anunţat că a distrus un tunel în construcţie ce ar fi putut servi pentru atacuri, informează AFP, potrivit Agerpres.

Citește și
Fasia Gaza
Israelul a bombardat un tunel secret al Hamas, ca răspuns la lansarea de rachete din Fâşia Gaza

Aceste atacuri, lansate ca represalii după explozia sâmbătă a unui dispozitiv-capcană de-a lungul frontierei dintre Israel şi Gaza controlată de mişcarea islamistă Hamas, nu au făcut victime. Aceasta a fost a treia explozie a unui dispozitiv-capcană la graniţă începând de joi.

"Politica noastră este de a acţiona ferm împotriva oricărei încercări de a ne face rău şi de a elimina sistematic infrastructura legată de tuneluri şi vom continua să o facem", a avertizat prim-ministrul Benjamin Netanyahu într-un comunicat, în care a descris tunelul ca obiectiv "terorist".

Hamas, în schimb, a declarat că operaţiunile israeliene au avut ca scop "înspăimântarea" palestinienilor înainte de protestele programate pentru sfârşitul lunii martie de-a lungul graniţei. Israelul "va suferi toate consecinţele escaladării sale", a afirmat purtătorul de cuvânt al Hamas, Fawzy Barhoum.

Din 30 martie, locuitori din Gaza intenţionează să instaleze corturi timp de şase săptămâni în apropierea graniţei cu Israelul, ca semn de sprijin pentru refugiaţii palestinieni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus, noul tunel în curs de construcţie de către Hamas a fost săpat pentru a lega un tunel vechi din sudul Fâşiei Gaza.

Acest tunel nu a atins teritoriul israelian şi se afla la câteva sute de metri de frontieră aproape de Kerem Shalom, punctul de trecere pentru mărfuri dintre Israel şi enclava palestiniană, precum şi în apropierea oraşului Rafah din sudul Fâşiei Gaza.

Pentru a distruge tunelul, militarii israelieni l-au umplut cu o substanţă a cărei natură nu a fost precizată şi nu cu ajutorul explozivului, a adăugat purtătorul de cuvânt, refuzând să ofere detalii suplimentare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult