Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Israelul a detectat lansarea a 80 de proiectile dinspre Liban. Hezbollah afirmă că a tras rachete în cinci zone rezidențiale

Armata israeliană a anunţat sâmbătă că a detectat lansarea a aproximativ 80 de proiectile din Liban, inclusiv a cel puţin patru drone, care au fost interceptate sau au căzut în zone deschise, fără a provoca victime, transmit EFE şi AFP.

La ora locală 15.00 (12.00 GMT), 'în jur de 80 de proiectile trase de organizaţia teroristă Hezbollah au intrat din Liban spre Israel', a indicat armata într-un comunicat.

În mai multe comunicate, Hezbollah a dat asigurări că luptătorii săi au tras 'salve de rachete' asupra a cinci zone rezidenţiale din nordul Israelului, mai ales la periferia urbană a Krayot, la nord de Haifa.

Israelul a afirmat că a interceptat, în cursul dimineţii, două drone lansate din Liban, şi alte două în timpul după-amiezii.

În plus, forţele aeriene israeliene au atacat diferite puncte din Dahye, suburbiile sudice ale Beirutului, o fortăreaţă a Hezbollah devenită o ţintă frecventă a bombardamentelor israeliene în ultima lună.

Citește și
rachete cu rază lungă de acțiune
SUA au aprobat vânzarea de rachete în valoare de peste 1 miliard de dolari către Taiwan

Între timp, echipele israeliene de urgenţă acţionează pentru stingerea unor incendii care au izbucnit în nordul Israelului după ce mai multe rachete au fost lansate în zonă, relatează presa israeliană.

Vineri, două persoane au murit şi şapte au fost rănite în nordul ţării după lansarea unui baraj de rachete revendicat de Hezbollah împotriva zonei Galileii.

La rândul lor, forţele israeliene au susţinut sâmbătă că au atacat aproximativ 70 de 'ţinte' Hezbollah în întreg Libanul în ultimele 24 de ore, incluzând depozite de arme, grupuri de combatanţi sau puncte de observare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult