Modifica setarile cookie
Toate categoriile

IDF, atacuri peste graniță după ce gruparea islamistă Hezbollah a lansat rachete spre nordul Israelului

Armata israeliană a anunţat că a efectuat, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, lovituri în sudul Libanului împotriva unor clădiri militare aparţinând mişcării islamiste Hezbollah.

Atacurile vin după ce mișcarea Hezbollah a revendicat lansarea unei salve de rachete asupra unui oraş din nordul Israelului.

„În cursul nopţii, forţele armate israeliene au lovit clădiri militare ale Hezbollah în regiunile Aitaroun, Maroun al-Ras şi Yaroun, în sudul Libanului”, a precizat armata într-un comunicat, afirmând că a interceptat mai multe rachete trase din Liban.

După ce Israelul a anunţat, la 1 septembrie, că Hamas a ucis şase ostatici, inclusiv un cetăţean american, administraţia Biden şi-a intensificat eforturile pentru a obţine un armistiţiu, pe care îl consideră imperativ.

Însă premierul israelian Benyamin Netanyahu rămâne inflexibil după ce a promis să distrugă Hamas. Şi aceasta în pofida presiunilor exercitate de o mare parte a populaţiei israeliene în favoarea unui compromis. Washingtonul a afirmat săptămâna aceasta că un acord de încetare a focului a fost aprobat în proporţie de „90%”. Dar fiecare zi care trece fără ca acesta să fie încheiat „riscă să deraieze un proces foarte fragil”, a recunoscut şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken.

Citește și
benjamin netanyahu
Netanyahu nu cedează la presiunea străzii și a întregii lumi: „Nimeni nu îmi va da lecții”. Gestul rar făcut în fața națiunii

Războiul a făcut 40.939 de victime în teritoriul palestinian, potrivit Ministerului Sănătăţii al guvernului Hamas.

Potrivit ONU, majoritatea morţilor sunt femei şi copii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult