Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iranul se îndreaptă spre al patrulea val al epidemiei de Covid-19. Avertismentul președintelui

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a avertizat sâmbătă că ţara sa se îndreaptă spre al patrulea val al epidemiei de Covid-19, după ce numărul de contaminări a crescut în anumite zone, relatează The Guardian.

Rouhani a spus că anumite oraşe din provincia Khuzestan din sud-vest se află acum în nivelul maxim de risc, după mai multe săptămâni în care nivelul de alertă în ţară a fost scăzut, conform News.ro.

„Acesta este un avertisment pentru noi, toţi. Asta înseamnă începutul deplasării spre al patrulea val. Trebuie să fim vigilenţi pentru a preveni asta”, a spus el într-o intervenţie televizată, citează AFP.

Iranul, ţară cu peste 80 de milioane de locuitori, a înregistrat de la începutul pandemiei aproximativ 59.000 de decese asociate Covid-19 din peste 1,5 milioane de contaminări. Este cea mai afectată ţară din Orientul Mijlociu.

Remarcile preşedintelui au venit la o zi după ce în ţară au ajuns, înaintea datei programate, 100.000 de doze din vaccinul Sputnik V, dezvoltat în Rusia, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Citește și
Iran
Iranul încalcă încă o dată acordul nuclear și începe producția de uraniu metalic

Republica islamică a cumpărat în total 2 milioane de doze din vaccinul rusesc şi dezvoltă în prezent propriul ser anti-Covid.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult