Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iranul afirmă că determinarea sa de a se apăra nu are limite, după atacurile israeliene împotriva unor obiective militare

Determinarea Iranului de a se apăra 'nu are limite', a declarat sâmbătă ministrul de externe Abbas Araghchi, după atacurile israeliene din timpul nopţii împotriva unor obiective militare ale ţării, transmite AFP.

'Cred că am dovedit că nu există limite pentru determinarea noastră de a ne apăra', a spus Abbas Araghchi într-un interviu acordat site-ului ghidului suprem iranian.

Aceasta este prima reacţie a unui înalt oficial iranian după atacurile aeriene israeliene efectuate în cursul nopţii împotriva unor instalaţii militare din Iran.

Atacul, care a vizat 'situri militare din provinciile Teheran, Khuzestan (sud-vest) şi Ilam (vest)', a provocat 'daune limitate', a indicat armata iraniană, adăugând că doi soldaţi au fost ucişi, fără a preciza unde.

'Ne vom apăra pământul şi patria. Cred că toată lumea a văzut deja acest lucru', a dat asigurări ministrul Araghchi.

Citește și
rachete balistice
Diplomaţia rusă, îngrijorată de o „escaladare explozivă” după loviturile israeliene în Iran

Iranul a lansat aproximativ 200 de rachete asupra Israelului pe 1 octombrie, inclusiv, pentru prima dată, mai multe rachete hipersonice. Israelul a jurat că va face Iranul să plătească pentru acest atac.

Confruntat cu ameninţările cu represalii israeliene, Iranul a jucat atât pe cartea tensiunii, cât şi pe cea a destinderii în ultimele săptămâni.

Astfel, ministrul Araghchi s-a angajat într-o intensă campanie diplomatică, vizitând în două săptămâni toate ţările din Orientul Mijlociu, cu excepţia Israelului, pentru a încerca să atenueze tensiunile şi să întărească poziţiile Teheranului, adaugă AFP.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult