Modifica setarile cookie
Toate categoriile

În Iran, falsa convingere că alcoolul industrial combate Covid-19 ucide sute de oameni

Mass-media iraniană relatează că aproape 300 de persoane au decedat și peste 1000 de persoane s-au îmbolnăvit până acum prin ingestia de metanol în Republica Islamică, transmite Haaretz.com.

Stând peste corpul nemișcat al unui băiat de 5 ani intubat, care nu purta altceva decât un scutec din plastic, un asistent medical iranian a implorat cetățenii: ”Nu mai beți alcool industrial, nu omoară virusul!”

Băiatul a orbit după ce părinții lui i-au dat metanol toxic, în credința greșită că poate proteja împotriva virusului, acesta fiind doar una dintre sutele de victime.

Mass-media iraniană relatează că aproape 300 de persoane au decedat și peste 1000 de persoane s-au îmbolnăvit până acum prin ingestia de metanol în Republica Islamică, unde consumul de alcool este interzis.

Remediile false s-au răspândit pe rețelele de socializare din Iran, iar oamenii din disperare, încearcă să scape de virus prin orice mijloace. Toate acestea în condițiile în care guvernul Iranian nu a luat la timp măsurile corespunzătoare pentru combaterea virusului.

Citește și
coronavirus
Coronavirus România, LIVE UPDATE 27 martie. 1.292 de persoane infectate, 26 au murit. 32 pacienţi la ATI, 24 în stare gravă

„Virusul se răspândește rapid și oamenii sunt pe moarte, și cred că în acest moment sunt și mai puțin conștienți de faptul că există și alte pericole în jur”, a spus Knut Erik Hovda, medic toxicolog din Oslo, care studiază intoxicația cu metanol din Iran. Acesta se teme că numărul de persoane otăvite cu metanol poate fi mult mai mare decât cel raportat.

Pandemia a cuprins lumea întreagă, copleșind spitale, economii și obligând guvernele să restricționeze mișcările a miliarde de oameni. O lovitură dură a primit și Iranul, care a adăpostește 80 de milioane de oameni.

Republica Islamică a raportat peste 29.000 de cazuri confirmate și peste 2.200 de decese cauzate de virus, Iranul fiind cea mai afectată țară din Orientul Mijlociu. Experții internaționali se tem, de asemenea, că Iranul ar putea să raporteze sub cazurile reale, întrucât oficialii au contractat virusul înainte de alegerile parlamentare.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult