Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ipoteză șoc la Praga. Atacatorul de la universitate ar mai fi ucis și înainte, doi oameni, într-o pădure

Șeful poliției din Praga, Martin Vondrášek, a declarat că anchetatorii analizează posibilitatea ca atacatorul de la Facultatea de Arte de la Universitatea Karlovy să fi comis și crime înainte.

Potrivit postului de televiziune Nova, această ipoteză pe care o examinează poliția ia în considerare posibilitatea ca ucigașul să fie responsabil și pentru crimele îngrozitoare din Klánovice din Praga, în care două persoane au murit la începutul acestei săptămâni.

"Aș dori să anunț publicul că luăm foarte serios versiunea - care este foarte plauzibilă în acest moment - ca atacatorul de la universitate să fie responsabil pentru cele două victime de la sfârșitul săptămânii trecute în pădurea Klánovice," a spus Vondrášek.

Crima din Klánovice (Praga), care a avut loc săptămâna trecută, a zguduit Republica Cehă. În pădure, un criminal neidentificat a împușcat și a ucis un bărbat și pe fiica lui în vârstă de două luni.

Poliția a izolat pădurea timp de două zile pentru a căuta indicii, însă fără succes.

Citește și
klaus iohannis
Iohannis, după atacul armat din Praga: Sunt consternat de împuşcăturile care au dus la pierderea atâtor vieţi nevinovate

Șeful poliției i-a lăudat pe ofițeri pentru răspunsul lor rapid.

"Sunt convins că dacă nu ar fi intervenția rapidă a poliției, ar fi fost deseori mai multe victime. În momentul în care atacatorul trăgea de pe margine, polițiștii au răspuns la foc. Sunt convins că au făcut tot ceea ce le-a stat în putere" a adăugat Vondrášek.

Un bărbat a deschis focul joi, în jurul orei 14.00 (15.00 GMT), la Facultatea de arte a universităţii, înainte de a fi "eliminat" de poliţie. 15 persoane, inclusiv atacatorul, au murit în incidentul armat şi cel puţin alte 30 de persoane au fost rănite, au anunţat într-o primă fază serviciile de urgenţă.

Premierul Petr Fiala şi-a anulat o vizită pe care urma să o facă în estul ţării ca urmare a tragediei de la universitate.

Ministrul de interne Vit Rakusan a declarat presei că tirurile nu au avut legătură, aparent, cu "terorismul internaţional" şi că nu există un alt trăgător, publicul nemaifiind în pericol.

Universitatea se află în piaţa Jan Palach, la câteva sute de metri de Podul Carol, un simbol al oraşului de pe malul Vltavei.

Potrivit poliţiei, tatăl atacatorului - care era student la facultatea respectivă - a fost găsit la rândul său mort, joi, a consemnat Reuters.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult