Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ipocrizie rusă. Kremlinul deportează în masă musulmani după atacul din Moscova, deși dă vina oficial pe Occident

Rusia a început deportarea în masă a migranților provenind din Asia Centrală, regiune majoritar musulmană, ca represalii după atacul din Moscova. Asta deși regimul lui Putin dă vina oficial pe Occident pentru masacrul din capitala rusă.  

Autorităţile din Sankt Petersburg au deportat migranţi în masă în săptămâna de după atacul mortal asupra unei săli de concerte din regiunea Moscovei, a declarat vineri grupul de drepturi legale Perviy Otdel, potrivit The Moscow Times.

Doar joi, peste 64 de străini au fost deportați din districtul Vyborgsky al orașului, a spus ONG-ul, citând unul dintre avocații săi. „Centrele de detenție temporară pentru cetățenii străini sunt pline, înconjurate de vehicule speciale și autobuze care se îndreaptă spre aeroport”, a spus avocatul.

O coloană de autobuze care transportau migranți s-au îndreptat, de asemenea, spre Aeroportul Internațional Pulkovo din Sankt Petersburg, vineri după-amiază, au adăugat reprezentanții ONG-ului.

Nu au fost specificate țările în care au fost trimiși migranții, dar se știe că aceștia au venit la muncă în Rusia din state sărace ale Asiei Centrale, majoritar musulmane.

Citește și
geoana
Mircea Geoană: Rusia va continua să fie periculoasă și imprevizibilă decenii lungi de acum înainte

Executorii judecătorești se referă la deportările în masă din Sankt Petersburg drept „Operațiunea Anti-Migrant”, cu raiduri care vizează pensiuni și apartamente locale. Raiduri similare au fost raportate în Moscova și în alte mari orașe rusești.

Atacul din Moscova, al doilea cel mai grav după cel de la Beslan, unde oamenii lui Putin au ucis sute de ostatici

Sentimentul anti-imigranți a crescut în Rusia după ce patru bărbați înarmați – care au fost identificați ulterior drept cetățeni tadjici – au luat cu asalt sala de concerte Crocus din Moscova, ucigând 144 de persoane și rănind alte 382 în împușcăturile și incendiile masive provocate.

Alți patru suspecți puși în arest preventiv săptămâna aceasta sunt și ei originari din Tadjikistan. Un al nouălea complice suspectat este din Kârgâzstanul vecin.

ISIS-K, afiliat Statului Islamic, a revendicat masacrul. Rusia a învinuit islamiștii radicali, Ucraina și aliații săi occidentali pentru cel mai ucigaș atac din Rusia de la asediul școlii din Beslan, din 2004. Atunci, oamenii lui Putin au ucis alături de 31 de teroriști și 334 de ostatici, printre care și 186 de copii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult