Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Inundațiile catastrofale din Coreea de Sud au făcut victime

Your browser doesn't support HTML5 video.

În Coreea de Sud, cel puțin 22 de oameni au murit, 14 sunt daţi dispăruţi, iar câteva mii au fost evacuați din cauza inundațiilor și alunecărilor de teren.

Un versant a luat-o la vale şi s-a surpat peste un tunel de cale ferată. În alte zone, alunecările de teren au înghițit casele, cu totul. Pe de altă parte, apa a început să se reverse peste un mare baraj. Iar mai multe localități din zonele joase au fost inundate, la fel ca drumurile de legătură.

Premierul a chemat armata să ajute la operațiunile de salvare. Ploile torențiale, care nu se mai opresc de trei zile au afectat infrastructura în toată țara. Compania feroviară națională a suspendat toate cursele cu trenuri personale, după ce o alunecare de teren a provocat deraierea unei garnituri.

Până la ora locală 11 (02.00 GMT), numărul celor evacuaţi în întreaga ţară ajunsese la 1.567, a comunicat ministerul de interne de la Seul, scrie Reuters, citată de Agerpres.

Bilanţul respectiv s-ar putea agrava, deoarece în acumularea de la Goesam din provincia Chungcheong de Nord se colectau peste 2700 de metri cubi de apă pe secundă, capacitatea maximă de deversare.

Citește și
inundatii
Nord-Estul Statelor Unite a fost lovit de ploi torențiale. O zonă uriașă a fost vizată de alerte de inundații

Compania feroviară naţională a anunţat că nu mai circulă niciun tren în afara celor de mare viteză, care ar putea întârzia din cauza dificultăţilor de operare, iar siguranţa circulaţiei pe căile ferate este periclitată de alunecări de teren, inundaţii şi căderi de pietre.

O alunecare de teren care a acoperit şinele cu pământ şi nisip în Chungcheong de Nord a provocat vineri deraierea unui tren de mică viteză, conform ministerului transporturilor. Mecanicul a fost rănit, dar trenul nu transporta pasageri.

Sâmbătă, la o întâlnire cu autorităţile guvernamentale, premierul Han Duck-soo a cerut armatei să participe activ la operaţiunile de salvare şi să colaboreze cu oficialităţile civile pentru mobilizarea forţelor umane şi a echipamentelor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult