Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Înmormântarea unui bărbat mort de Covid-19 a ajuns eveniment de vaccinare anti Covid

Ultima dorință a unui bărbat din Florida, înainte de a muri de COVID-19, a fost să primească un vaccin anti Covid. 

entru a-i onora memoria, familia lui a decis să îi transforme înmormântarea într-un eveniment de vaccinare, pentru a proteja comunitatea împotriva virusului mortal.

Potrivit ABC News, este vorba despre Marquis Davis, un tânăr proprietar de afaceri în vârstă de 28 de ani, care a murit pe 26 iulie din cauza COVID-19, nefiind vaccinat.

Soția sa, Charnese Davis, l-a descris ca un om muncitor, sârguincios și un soț și tată iubitor, care avea grijă de frații săi când mama sa a murit în 2012. Ea a spus că bărbatul a început să se simtă rău la sfârșitul lunii iulie, fiind confirmat pozitiv pentru virus a doua zi. A fost pus în carantină acasă, dar starea sa s-a înrăutățit progresiv.

„Își pierdea respirația doar ridicându-se. I-am zis că asta nu este normal, ai nevoie de ajutor suplimentar ", a declarat Charnese Davis pentru ABC News.

Citește și
Institutul de virologie din Wuhan
O cantitate uriaşă de date genetice provenite de la laboratorul din Wuhan este analizată de americani

A fost dus la un spital, unde a fost conectat la un aparat de oxigen.

"A stat acolo vreo șase zile și apoi, în cele din urmă, au spus că nu va reuși", și-a amintit Charnese Davis.

În ciuda faptului că a ezitat inițial să ia vaccinul, Marquis Davis i-a spus soției sale că dorește să fie vaccinat după ce își va reveni.

„Era în spital. El a spus: „Bae, voi lua vaccinul când voi ieși de aici”. Așa că voia să-l facă. Am zis: „Bine, sunt atât de fericită că ai spus asta, dar este prea târziu”, a declarat Charnese Davis postului local ABC WFTV .

Charnese Davis a mai spus că biserica lor, Centrul Creștin Faith Temple din Rockledge, i-a propus să organizeze vaccinare și testare COVID-19 la ceremonia de veghe și la memorial. Femeia a fost imediat de acord.

„Acum vedem lucrurile complet schimbate, cu această variantă delta. Marquis avea 28 de ani, avea toată viața înainte și, din cauza COVID-19, în special a acestei variante delta, și pentru că nu a fost vaccinat, viața i-a fost scurtată”, a spus și dr. R. Shaun Ferguson, pastorul Centrului Creștin Faith Temple, pentru ABC News.

 

"Poziția noastră ca biserică este să eliminăm asta. Să facem asta. Nu vreau să mai văd o altă persoană pierzându-și viața, punct", a adăugat el.

Biserica colaborează cu statul pentru a oferi populației vaccinurile Pfizer și Johnson & Johnson. Testarea COVID-19 va fi, de asemenea, disponibilă la eveniment.

Charnese Davis a declarat că organizarea evenimentului de vaccinare la înmormântare transmite un mesaj către comunitate despre cât de periculos este virusul.

"A fost atât de hotărât să nu-l primească, pentru că tot ce auzim noi despre vaccin nu este întotdeauna perfect ... Sunt mulți adulți mai tineri, de vârsta mea, care nu vor să-l primească sau cred că nu îi va afecta", a mai spus Charnese Davis. „Dar te afectează. Acest lucru ar fi putut fi prevenit, așa că hai să ne vaccinăm, ca să nu vi se întâmple și vouă. "

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult