Modifica setarile cookie
Toate categoriile

India: Cel puţin 22 de morţi în urma fulgerelor şi ploilor din statul Bihar

Cel puţin 22 de persoane au murit, iar alte opt au fost rănite marţi, în statul Bihar din estul Indiei, în urma unor incidente asociate descărcărilor electrice şi ploilor, a relatat miercuri postul de stat All India Radio, informează agenţia Xinhua.

Ploi abundente şi furtuni însoţite de fulgere au afectat statul Bihar în ultimele 24 de ore.

Potrivit autorităţilor, majoritatea victimelor erau fermieri care lucrau pe câmp în timp ce s-au produs fulgerele.

Departamentul de meteorologie a prognozat ploi abundente şi descărcări electrice în mai multe regiuni din acest stat în următoarele 24 de ore.

Ministrul-şef din Bihar, Nitish Kumar, a anunţat acordarea unui ajutor financiar pentru familiile victimelor. „Ministrul-şef a anunţat plăţi compensatorii de 400.000 INR (5.070 de dolari americani) rudelor apropiate ale persoanelor decedate”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului local.

Totodată, Kumar a solicitat locuitorilor să rămână vigilenţi în condiţii de vreme nefavorabilă şi să urmeze îndrumările făcute publice de departamentul pentru gestionarea dezastrelor. „Rămâneţi acasă pe vreme rea, rămâneţi în siguranţă”, a subliniat Kumar.

Citește și
fulger, Indonezia
VIDEO uimitor. Un bărbat este lovit de fulger, dar reușește să supraviețuiască

Săptămâna trecută, 17 persoane au murit după ce au fost lovite de fulgere în mai multe zone ale statului.  

Citește și: Incident șocant în Bihor. Un individ a spart geamurile mașinilor parcate pe strada unde locuia. Și-a și înjunghiat fratele

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult