Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Începe nunta prințesei norvegiene cu șamanul american. Ea susține că este clarvăzătoare, iar el e „activator energetic”. FOTO

Au început festivitățile pentru nunta prințesei norvegiene Märtha Louise și a partenerului ei american, autointitulatul șaman Durek Verrett. 

Potrivit BBC, sute de invitați au sosit joi în orașul Alesund, din vestul Norvegiei, pentru o "întâlnire și un salut" într-un hotel istoric.

Vineri, ei au călătorit pe mare spre orașul pitoresc Geiranger, pe malul unui fiord care face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Potrivit programului de nuntă, oaspeții se vor bucura de un "prânz ușor pe barcă, în timp ce admiră munții maiestuoși și cascadele".

Cuplul se va căsători sâmbătă, în cadrul unui eveniment privat.

Se spune că vor participa membri ai familiei regale suedeze, alături de diverse personalități din domeniul social media și de personalități TV, inclusiv vedeta americană de reality show și modelul Cynthia Bailey.

Citește și
Prințesa Martha Louise a Norvegiei - 1
Prinţesa Martha Louise a Norvegiei s-a logodit cu un şamanul vedetelor de la Hollywood. Cine este Durek Verrett

Potrivit presei norvegiene, invitații au fost rugați să nu folosească telefoane mobile sau aparate foto în timpul festivităților și să nu posteze nimic pe rețelele de socializare.

Prințesa Märtha Louise, 52 de ani, și Verrett, 49 de ani, și-au anunțat logodna în 2022. Prințesa - fostă călăreață și cea mai mare dintre cei doi copii ai regelui norvegian Harald - a fost căsătorită anterior cu regretatul scriitor și artist Ari Behn, cu care a avut trei fiice - Maud, Leah și Emma. Cei doi au divorțat în 2017. Behn, care a suferit de depresie, a murit în ziua de Crăciun a anului 2019.

Märtha Louise a provocat controverse în Norvegia timp de decenii din cauza implicării sale în tratamentele alternative. Ea și-a pierdut titlul onorific de "Alteța Sa Regală" în 2002, ca să poată să își înceapă propria afacere.

În 2007, ea a anunțat că este clarvăzătoare și, până în 2018, a condus o școală despre care spunea că îi învață pe elevi să "creeze miracole" și să vorbească cu îngerii.

Anul trecut, Märtha Louise ea a spus că decizia sa de a urma o cale diferită de cea a unui "regal tradițional" a provocat multă "agitație".

"Au existat multe critici de-a lungul anilor, în special cu privire la faptul că sunt spirituală - iar în Norvegia, acest lucru este tabu", a spus ea.

Între timp, Verrett susține pe site-ul său că este un șaman din a șasea generație, "slujitor al lui Dumnezeu și activator energetic", care "demistifică spiritualitatea" prin "învățăturile sale fără menajamente".

Într-un interviu acordat revistei Vanity Fair, el a susținut că a înviat din morți și a spus că, atunci când era copil, o rudă i-a prezis că într-o zi se va căsători cu prințesa Norvegiei.

Prințesa Märtha Louise și-a anunțat relația cu Verrett printr-o postare pe Instagram în 2019. Poate în speranța de a preîntâmpina eventualele critici, ea a scris:

"Pentru aceia dintre voi care simt nevoia să critice: Abțineți-vă. Nu depinde de voi să alegeți pentru mine sau să mă judecați. Șamanul Durek este doar un bărbat cu care îmi place să-mi petrec timpul și care mă împlinește."

Cu toate acestea, mulți norvegieni nu l-au acceptat încă pe deplin pe Verrett.

"Ei cred că a spus lucruri foarte ciudate și că există multe diferențe culturale", a declarat corespondentul regal al postului de televiziune NRK din Norvegia, Kristi Marie Skrede.

"Mulți oameni de aici sunt foarte critici față de ceea ce spune și face dl Verrett în rolul său de șaman."

În ciuda credințelor spirituale ale cuplului, ceremonia de nuntă din acest weekend va urma un canon mai tradițional, cu preotul paroh Margit Lovise Holte oficiind în conformitate cu liturghia de nuntă a Bisericii norvegiene.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult