Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incendiu pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim. VIDEO

Un incendiu care a produs pagube foarte limitate s-a produs luni seară pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim, accesul la Esplanadă rămânând deschis, au indicat marţi autorităţile, potrivit AFP.

Incidentul a survenit aproximativ în aceeaşi perioadă în care catedrala Notre-Dame din Paris era cuprinsă de un incendiu masiv.

Flăcările au deteriorat o cabină de pază situată deasupra unei încăperi de rugăciune, a precizat Waqf, o fundaţie musulmană sub control iordanian care administrează acest sit. Flăcările au fost ''stinse rapid'', a precizat poliţia israeliană, care a adăugat că sunt investigate cauzele incendiului.

Fundaţia musulmană a indicat că incendiul a fost provocat de copii care se jucau, fără să specifice alte detalii.

Esplanada Moscheilor, al treilea loc sacru al islamului, este situat în oraşul vechi, în partea de est a Ierusalimului, regiune palestiniană ocupată şi anexată de Israel în 1967.

Citește și
Gabriela Firea, primarul general al Capitalei
Firea, scrisoare pentru primarul Parisului. Donează o parte din salariu pentru reconstrucția Notre-Dame

Situl este, de asemenea, cel mai sacru loc pentru evrei, care îl denumesc Muntele Templului. Evreii nu au voie să se roage aici. Toate căile de acces sunt controlate de forţele israeliene.

 

 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult