Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incendiu la Catedrala Notre-Dame din Rouen, una dintre cele mai mari din Franța | VIDEO

Turla Catedralei Notre-Dame din Rouen, un monument cu o istorie de aproape 1.000 de ani, a fost cuprinsă joi de flăcări.  

Turla Catedralei Notre-Dame din Rouen, una dintre cele mai mari din Franța și celebră pentru faptul că a fost pictată de Claude Monet, a luat joi foc. Primarul din Rouen, Nicolas Mayer-Rossignol, a anunţat pe X că originea incendiului este necunoscută în acest stadiu.

Serviciul departamental de luptă împotriva incendiilor şi salvare SDIS76 anunţă că o alertă a fost dată la ora locală 12.00 (13.00, ora României) şi că la intervenţia iau parte ”33 de vehicule şi 63 de pompieri”.

Potrivit primelor informaţii de la Ministerul francez al Culturii, incendiul ar fi fost cauzat de o ”manipulare greşită” pe şantierul de restaurare a săgeţii catedralei, care este metalică.

Potrivit primelor constatări este vorba despre un incendiu la eşafodaj şi la prelatele de protecţie. Ministrul Culturii Rachida Dati, care se află în contact cu prefectura, a anunţat că situaţia se afla sub control.

Citește și
orga
„L-am simțit pe Dumnezeu!". Locul din România care a vibrat pe acorduri de orgă în Săptămâna Patimilor la catolici

Prefectura din Seine-Maritime, contactată de AFP, anunţă că ”incendiul a izbucnit la vârful săgeţii, care nu este de lemn, ci de metal, aflată în prezent în lucrări de restaurare” şi că serviciile de stat nu ştiau la momentul respectiv dacă şarpanta de lem a fost cuprinsă de flăcări.

Catedrala din Rouen a fost evacuată, iar un perimetru de securitate a fost instituit, anunţă prefectura, care cere locuitorilor ”să nu se ducă la faţa locului şi să lase salvatorii să lucreze”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult