Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incendii şi tsunami în Italia, după erupţia vulcanului Stromboli. Cantităţi uriaşe de lavă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vulcanul Stromboli a erupt pentru a doua oară în două luni şi a provocat panică pe insula italiană. Câţiva turişti aflaţi în larg abia au scăpat de valul de cenuşă şi pietre.

Doi italieni, tată şi fiică, erau într-o şalupă în momentul în care vulcanul a erupt, aruncând la o înălţime de aproape 2 kilometri cantităţi uriaşe de lavă, pietre și cenuşă. Norul s-a apropiat de ei, însă au reuşit să se îndepărteze.

Pe insulă, turişti şi localnici au fost nevoiţi să se adăpostească, iar echipele de pompieri au intervenit să stingă incendiile provocate de scurgerile de lavă. Autorităţile au anunţat şi producerea unui tsunami de 30 de centimetri.

Pe insula Stromboli, care face parte dintr-un arhipelag în nordul Siciliei, se află unul dintre cei mai activi vulcani din Italia. Pe insulă trăiesc circa 500 de locuitori permanenţi, însă vara este plin de turişti.

Pe 3 iulie s-a produs o altă erupţie puternică a vulcanului Stromboli, când un bărbat aflat în drumeţie pe munte a murit şi ghidul său a fost rănit.

Citește și
Momentul în care vulcanul Etna erupe din nou
Momentul în care Etna erupe din nou. Aeroporturi închise din cauza norului de cenușă

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult