Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incendii forestiere şi caniculă. O țară din Europa a declarat stare de criză

Incendiile forestiere au lovit puternic Macedonia de Nord, țară care a fost lovită de un val major de caniculă.  

Guvernul a declarat stare de criză pentru a facilita răspunsul autorităţilor în faţa acestei situaţii.

Şapte incendii de pădure sunt active pe o suprafaţă de mai multe sute de hectare, în special în centrul şi sud-estul acestei ţări balcanice, potrivit Centrului naţional pentru gestionarea situaţiilor de criză, scrie AFP și Agerpres. 

Incendiile continuă de mai multe zile. În ciuda eforturilor depuse de pompierii aflaţi pe teren, asistaţi de elicoptere şi de bombardiere cu apă, peste o sută de hectare de teren au fost devorate de flăcări sâmbătă, potrivit aceleiaşi surse.

Guvernul a declarat sâmbătă seară „starea de criză” pentru 30 de zile din cauza „creşterii numărului de incendii de pădure”.

Citește și
incendii de vegetatie
Incendii devastatoare în România. Sudul țării este pârjolit de incendii de vegetație

Măsura permite angajarea unor resurse suplimentare pentru a răspunde unor situaţii cu risc acut pentru binele, sănătatea şi viaţa persoanelor şi animalelor.

Guvernul a decis totodată să facă apel la poliţie şi la armată pentru a se alătura luptei împotriva incendiilor şi de a spori nivelul de pregătire al personalului medical de pe întreg teritoriul ţării.

Circa 100 de militari şi două elicoptere ale armatei asistă de duminică dimineaţă pompierii în efortul de stingere a unui important incendiu în regiunea Negotino (sud).

Întreaga regiune a Balcanilor a fost lovită de săptămâna trecută de un val de caniculă care a adus temperaturi de peste 40 de grade Celsius şi care, potrivit prognozelor, va dura până la finalul săptămânii viitoare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult