Modifica setarile cookie
Toate categoriile

În timp ce România a luat înapoi de la elevi tabletele date în pandemie, Ungaria le oferă școlarilor săi laptopuri

Ungaria le oferă elevilor săi laptopuri gratuite, doar pe baza unei solicitări scrise a părinților. În paralel, România s-a evidențiat prin faptul că a luat înapoi de la elevii săi tabletele date în timpul pandemiei, pentru școala online.  

Ungaria continuă programul prin care sunt oferite laptopuri şcolare gratuite elevilor din clasele a V-a şi a IX-a, singura condiție în acest sens fiind ca părinții să facă o solicitare scrisă, informează agenția maghiară Hirado.

Reamintim că România a luat înapoi de la elevii săi tabletele pe care le-a dat în pandemie pentru susținerea cursurilor online. Mai mult, le cere acum părinților să ia alte tablete sau laptopuri copiilor, din banii lor, pentru că elevii vor da teste online.

Peste 450.000 de elevi din Ungaria au primit laptopuri gratuite de la stat, alți 100.000 vor primi anul acesta

Revenind în Ungaria, secretarul de stat din Ministerul de Interne Bence Rétvári ”a spus că, în ultimii ani, familiile au cerut şi au primit peste 450.000 de laptopuri. În perioada care a trecut, copiii au putut să le folosească în procesul de învăţare de zi cu zi, în realizarea temelor sau la navigarea pe portalul de informaţii şcolare”.

Anul acesta, peste 100.000 de alți elevi unguri vor beneficia gratuit de laptopuri de la stat, mai transmit autoritățile, potrivit cărora ”având în vedere că elevii sunt minori, solicitările trebuie depuse de către un părinte sau un tutore, termenul-limită fiind 7 octombrie”.

Citește și
sala de sport
Dezastru în învățământ. În mii de școli lipsesc sălile de sport, iar în multe dintre cele existente "iarna e extrem de frig"

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult