Modifica setarile cookie
Toate categoriile

În Polonia se închid teatrele, cinematografele și magazinele neesențiale. Toți elevii trec în online

În Polonia se închid magazinele neesențiale, cinematografele și elevii au trecut la școala online. Măsurile de combatere a răspândirii coronavirusului au fost anunțate miercuri seara, de premierul Mateusz Morawiecki.

Polonia a înregistrat miercuri un nou record de 24.692 de cazuri de coronavirus în 24 de ore, la o populație de 38 de milioane de locuitori

„Pare că noiembrie va fi una dintre cele mai dificile din pandemie. Urmează o perioadă extrem de dificilă, pandemia se agravează, aşa că răspunsul nostru trebuie să fie ferm", a declarat reprezentanţilor presei Mateusz Morawiecki, potrivit news.ro.

Restricțiile sunt valabile de sâmbătă, de când mare parte din magazine vor fi închise, cu excepţia alimentarelor, farmaciilor şi saloanelor de coafură.

În cazul magazinelor mici, acestea vor putea primi doar un client la o suprafaţă de 10 metri pătraţi, în condiţiile în care magazinele cu mai mult de 150 de metri pătraţi primesc un client la o suprafaţă de 15 metri pătraţi.

Citește și
proteste, Polonia
Proteste masive în Polonia față de interzicerea avortului. Zeci de mii de oameni, în stradă

Guvernul polonez a decis să închidă şi cinematografele, teatrele, galeriile de artă şi alte instituţii culturale. Hotelurile vor fi accesibile doar pentru cei care călătoresc în interes de serviciu.

Morawiecki a anunţat şi că elevii din clasele primare care mergeau la şcoală până în prezent vor continua cursurile la distanţă, la fel ca toţi ceilalţi.

Noua regulă în învățământul primar este valabilă de luni, iar premierul le-a cerut polonezilor să lucreze de acasă pe cât posibil şi să limiteze deplasările.

Mateusz Morawiecki a făcut apel la manifestanţii care protestează faţă de o hotărâre judecătorească care interzice practic avortul şi să îşi exprime furia mai degrabă online decât în stradă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult