Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Imaginile din satelit i-au dat de gol pe ruși. Ce construcție a ridicat armata Kremlinului lângă linia frontului | FOTO

Pe baza unor imagini din satelit, s-a descoperit că armata rusă a ridicat o construcție importantă la doar 200 de km de linia frontului din Ucraina.

Jurnaliștii de la Skhemy, un grup de presă ucrainean de investigații, au descoperit, pe baza unor imagini din satelit, că armata Kremlinului a construit o bază militară în orașul Novocherkassk, la 200 km de linia de contact în Ucraina, potrivit Ukrainska Pravda.

„Potrivit imaginilor din satelit ale Planet Labs, armata rusă a înființat o nouă bază militară în mai 2024, între o colonie penală și două școli secundare pe jumătate construite, pe locul unei alte instalații militare abandonate - școala de bucătari nr. 195 a Forțelor de apărare civilă, închisă în 2011.

Vara trecută, după doisprezece ani de inactivitate, au început să aibă loc schimbări în incinta abandonată a fostei școli militare”, notează jurnaliștii ucraineni.

Baza, în creștere

Imaginile din satelit ale Planet Labs obținute de Skhemy indică faptul că primele echipamente militare au sosit la sfârșitul lunii august 2023.

Citește și
Dimitri Kuleba
Ucraina vrea să discute cu cel mai puternic aliat al Rusiei despre un plan de pace: „Să fie un dialog direct”

Cincizeci de camioane militare au fost parcate în incinta facilității, iar o duzină de corturi au fost instalate. Dimensiunea bazei s-a triplat în puțin mai puțin de un an de atunci.

Skhemy a menționat că baza din Novocherkassk ar putea aparține Regimentului 100 de logistică militară al forțelor armate ruse.

Posibila redistribuire parțială a acestei unități din regiunea Moscova în regiunea Rostov, mai aproape de linia de contact, poate fi evidențiată de schimbarea geolocațiilor telefoanelor mai multor soldați, pe care Skhemy a putut să le urmărească.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult