Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Imagini apocaliptice în Australia. Oamenii au fugit în mare pentru a scăpa de flăcări

Your browser doesn't support HTML5 video.

Imagini apocaliptice au fost surprinse pe coasta de est a Australiei. În mai multe oraşe, dar şi în staţiunile turistice, mii de oameni au fost nevoiţi să se refugieze pe plaje, în apă sau pe navele din port.

Exodul a fost provocat de incendiile de vegetaţie înteţite de vânt, care au tăiat orice legătură cu exteriorul. În ultimele ore, trei persoane şi-au pierdut viaţa. Multe altele sunt date dispărute.

Sub un cer roşu ca focul, oameni panicaţi aleargă în toate părţile, căutându-şi salvarea: aceste imagini au fost filmate în oraşul-staţiune Mallacoota, de pe coasta de sud-est a Australiei. Incendiile de vegetaţie scăpate de sub control au blocat drumurile şi aproape 4000 de oameni au rămas captivi.

Localnic: E haos. Nu am mai văzut niciodată aşa ceva.

Autorităţile australiene au apelat la armată şi au cerut ajutorul pompierilor americani şi canadieni ca să poată face faţă furtunii de foc.

Citește și
Decizie radicală a autorităților de capitala Australiei înainte de Anul Nou
Decizie radicală a autorităților de capitala Australiei înainte de Anul Nou. Este o premieră

Steve Warrington, Country Fire Authority chief officer: "E întuneric beznă. E de-a dreptul înfricoşător în acea comunitate. Oamenii sunt ameninţaţi, dar vom rezista".

În unele localităţi, oamenii nu erau pregătiţi. Şi-au părăsit casele în grabă, doar cu hainele de pe ei. Alţii şi-au luat măsuri de precauţie şi au fost evacuaţi în centre pentru refugiaţi organizate în mai multe campinguri şi tabere de pe coasta de est.

Refugiată: "L-am întrebat pe soţ dacă aude un zumzet, a ieşit pe terasă şi a văzut tot dealul în flăcări".

Unii dintre localnici au preferat să nu urmeze sfaturile poliiţiştilor şi au rămas în casele asediate de flăcări. Doi dintre ei, cel mai probabil tată şi fiu, au fost găsiţi fără suflare.

Jim Ford, localnic: "Nu cred că vom avea de ales, sincer să fiu. E destul de înfricoşător. Peretele acela de foc pe care l-am văzut mai devreme, nu cred că vom reuşi să salvăm casa".

Australia se confruntă cu cea mai mare secetă din ultimii trei ani, iar incendiile sunt înteţite de vântul puternic şi de vegetaţia uscată. Bilanţul oficial a crescut la 12 morţi, însă autorităţile se aşteaptă ca numărul lor să crească. Peste 1000 de case s-au făcut scrum şi cel puţin 4 milioane de hectare au fost mistuite de foc.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult