Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Haos pe străzile din Beirut, pentru a treia noapte consecutiv

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru a treia noapte consecutiv, pe străzile din Beirut a dominat haosul. Mii de libanezi au protestat în fața Parlamentului.

Oamenii sunt revoltați de inactivitatea Guvernului după explozia de săptămâna trecută și cer demisia acestuia.

Manifestațiile violente s-au desfășurat chiar în timp ce liderii de pe glob strângeau donații. Comunitatea internaţională a adunat peste 250 de milioane de euro.

Sam Kiley, corespondent CNN în Beirut: „La vreo 30 sau 40 de metri depărtare, străzile sunt baricadate. În fața Parlamentului libanez a fost ridicată o fortăreață. Manifestanții mi-au spus că sunt hotărâți să intre cu forța în tot mai multe clădiri guvernamentale. Oamenii vor să demonstreze că guvernul este o himeră. Și-au pierdut speranța că lucrurile se vor schimba în bine. Protestatarii bombardează poliția de partea cealaltă a acestei baricade, în aer se simte un miros de gaz lacrimogen”.

Furia continuă să ia amploare în rândul libanezilor. Tensiunile au escaladat, din nou, în Piața Martirilor din Beirut. Protestatarii au încercat să intre în clădirea Parlamentului.

Citește și
Beirut
Crater adânc de 43 m după exploziile din Beirut. Noi imagini din dronă cu orașul devastat

Pentru a-i îndepăra pe manifestanți, forțele de securitate au recurs la gaze lacrimogene. O parte dintre demonstranți au fost răniți și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Protestele au loc pe fondul tragediei de săptămâna trecută. Sunt peste 150 de morți și mii de răniți după explozia din portul Beirut.

Comunitatea internațională a cerut anchetarea transparentă a cauzelor dezastrului. Idee respinsă momentan de președintele libanez. Pe fondul crizei politice, doi miniştri, cel al Informaţiilor şi cel al Mediului, şi-au anunţat demisiile. Pe de altă parte, liderii de pe glob s-au mobilizat pentru o strângere de fonduri. Ajutorul internaţional de urgenţă se va îndrepta către sănătate, alimentaţie, reabilitarea şcolilor şi a locuinţelor afectate. Uniunea Europeană s-a angajat să contribuie cu 60 de milioane de euro pentru a răspunde „celor mai urgente nevoi”, iar Qatarul a promis 50 de milioane de dolari.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult