Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Hamas: Veto-ul american este „undă verde” acordată Israelului pentru mai multe „masacre”

Veto-ul american asupra unui proiect de rezoluţie al Consiliului de Securitate al ONU care cere o încetare imediată a focului în Gaza este o „undă verde” pentru Israel pentru a comite mai multe „masacre” pe acest teritoriu.  

„Poziţia americană este undă verde pentru ca ocupaţia (israeliană) să comită mai multe masacre (...) Acest lucru nu va face decât să crească suferinţa poporului nostru”, a indicat mişcarea islamistă palestiniană într-un comunicat.

Statele Unite şi-au exercitat din nou dreptul de veto în Consiliul de Securitate al ONU, blocând astfel un proiect de rezoluţie prin care se cerea un armistiţiu umanitar imediat în războiul dintre Israel şi Hamas, notează Reuters.

Washingtonul promovează în schimb un apel al Consiliului pentru o încetare temporară a focului, legată de eliberarea unor ostatici de către gruparea islamistă Hamas.

Războiul din Gaza a început după ce gruparea islamistă Hamas a atacat în 7 octombrie anul trecut Israelul, unde a ucis circa 1200 de oameni, majoritatea civili, şi a luat 235 de ostatici. Riposta israeliană, la început prin bombardamente, apoi şi printr-o ofensivă terestră, a dus la pierderea a circa 29.000 de vieţi în rândul palestinienilor.

Citește și
Rafah, Fasia Gaza
Reuters: SUA propun Consiliului de Securitate al ONU să se opună asaltului de la Rafah

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult