Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Hamas denunţă atacul de la spitalul Kamal Adwan din Gaza, de unde Israelul susţine că a evacuat pacienţi

Gruparea islamistă Hamas, aflată la guvernare în Fâşia Gaza, a denunţat vineri incursiunea de la spitalul Kamal Adwan din Beit Lahia, în nordul teritoriului, a forţelor israeliene, care au confirmat că au intrat în centrul medical.

"Atacul asupra spitalului (...) este o crimă de război şi o încălcare flagrantă a dreptului internaţional", a afirmat Hamas într-un comunicat în care a cerut ţărilor arabe să ia măsuri pentru oprirea războiului, dincolo de a emite comunicate de condamnare.

La rândul său, armata israeliană a confirmat că acţionează în interiorul spitalului, unul dintre puţinele care mai funcţionează în nordul enclavei, şi a spus că în ultimele săptămâni a facilitat evacuarea pacienţilor.

Potrivit forţelor israeliene, indiciile furnizate de serviciile de informaţii arată că în zonă există militanţi şi infrastructură militară.

Armata israeliană a percheziţionat vineri spitalul în care sunt peste o sută de persoane şi le-a cerut pacienţilor să se mute în curtea centrală, conform mai multor mass-media palestiniene care citează martori oculari.

Citește și
Netanyahu, mesaj la un an de război cu Hamas: „Israelul se apără pe şapte fronturi împotriva duşmanilor civilizaţiei”
Netanyahu a salutat dorinţa Egiptului de a se ajunge la un acord privind eliberarea ostaticilor deţinuţi în Fâşia Gaza

Spitalul Kamal Adwan este unul dintre puţinele centre medicale încă operaţionale în nordul Fâşiei, unde trei săptămâni de ofensivă israeliană dură au făcut peste 700 de morţi şi au determinat strămutarea, din nou, a mii de persoane, potrivit datelor furnizate de autorităţilor din Gaza.

Ministerul Sănătăţii din enclava palestiniană a denunţat faptul că situaţia din spital "este catastrofală în toate sensurile cuvântului" şi a spus că sute de pacienţi, personal medical şi persoane strămutate sunt reţinuţi de soldaţii israelieni fără alimente sau medicamente.

Pe de altă parte, organismul militar responsabil cu gestionarea afacerilor civile din Gaza (COGAT) a dat asigurări vineri că noaptea trecută a facilitat transferul a 23 de pacienţi, majoritatea minori, de la Kamal Adwan către alte spitale din Fâşia Gaza şi că centrul a primit combustibil şi 180 de unităţi de sânge pentru transfuzii.

Israelul susţine că a ucis peste 200 de luptători în noua sa ofensivă din nordul Fâşiei Gaza şi că a supravegheat evacuarea a peste 45.000 de civili palestinieni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult