Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Guvernul de la Berlin a autorizat Ucraina să folosească arme germane împotriva unor ţinte din Rusia

Guvernul german a anunţat vineri că a autorizat Ucraina să utilizeze arme furnizate de Berlin împotriva unor ţinte de pe teritoriul Rusiei.

Germania a discutat cu aliaţii faptul că Rusia a efectuat lovituri asupra regiunii Harkov de pe poziţii din zona frontalieră rusă imediat adiacentă, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Hebestreit, într-un comunicat.

'Avem convingerea comună că Ucraina are dreptul, garantat de dreptul internaţional, de a se apăra contra acestor atacuri', a adăugat el.

'Pentru a face aceasta, poate folosi şi armele furnizate în acest scop în conformitate cu obligaţiile sale legale internaţionale, inclusiv armele livrate de noi', a indicat purtătorul de cuvânt.

Germania, ca şi alte ţări aliate, exclusese până cum ca armele furnizate de ea Kievului să fie folosite împotriva teritorului Rusiei, de teama unei escaladări, dar mai multe state şi-au schimbat între timp poziţia - inclusiv SUA joi -, punându-l sub presiune pe cancelarul Olaf Scholz.

Citește și
Macron berlin
Într-o vizită de stat la Berlin, preşedintele Macron a spus că relaţiile franco-germane sunt „indispensabile”

Germania a furnizat Ucrainei o gamă largă de armamente, mergând de la artilerie până la vehicule de luptă blindate.

Joi, într-o vizită surpriză la Odesa, ministrul apărării Boris Pistorius a promis un nou pachet de ajutor în valoare de 500 milioane de euro.

Cancelarul Scholz a fost totuşi criticat în ultimele luni pentru refuzul de a autoriza furnizarea de rachete germane Taurus cu rază lungă, de teama că aceste rachete ar putea fi folosite pentru a lovi ţinte în interiorul Rusiei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult