Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Grupul Wagner recrutează ”carne de tun” în școlile rusești. Mercenarii au ajuns să se lupte cu pumnii pe front cu ucrainenii

Grupul Wagner recrutează mercenari în școlile din Rusia pentru a-i trimite drept ”carne de tun” pe frontul din Ucraina, după ce a pierdut 30.000 de oameni în războiul declanșat de Putin.  

Grupul militar privat Wagner a deschis șase centre de recrutare în școli din Rusia, în speranța de a atrage tineri ”impresionabili”, arată Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), citat de Business Insider.

Armata privată finanțată de Evgheni Prigojin, cunoscut ca ”bucătarul lui Putin”, a pierdut până acum 30.000 de mercenar pe frontul din Ucraina. Gruparea este văzută, de altfel, de majoritatea experților drept o furnizoare de ”carne de tun” pentru războiul rus.

Cea mai mare parte din cei 30.000 de mercenari morți sau răniți erau infractori recrutați de armata privată a lui Putin din pușcăriile rusești, care s-au alăturat grupării Wagner cu speranța că vor supraviețui celor 6 luni pe front de care aveau nevoie pentru a fi apoi eliberați.

Evgheni Prigojin a declarat că dorește să întărească ambițiile ideologice ale grupului prin centre de recrutare din școli și cluburi sportive pentru tineri, potrivit unui raport ISW.

Citește și
Putin și Prigojin
Evgheni Prigojin, cunoscut ca „Bucătarul lui Putin”, anunță că vrea să candideze la preşedinţia Ucrainei

În orașul Apatity, din regiunea Murmansk, membrii Grupului Wagner au împărtășit elevilor ”povești eroice” și au promovat tabăra de tineri ”Micul Wagner” din Crimeea, potrivit raportului ISW.

Scopul este de a impregna tinerilor recruți impresionabili ”marca ideologică extremistă a ultranaționalismului rus al lui Prigojin”.

Ucrainenii spun că au ajuns să se lupte cu pumnii cu mercenarii Wagner

Prigojin a declarat săptămâna trecută că Putin a întrerupt comunicarea cu el ”pentru a mă determina să nu mai cer muniție” pentru trupe, lucru pe care patronul Wagner l-a făcut frecvent în ultimele luni.

Atât surse rusești, cât și ucrainene, au raportat lupte grele în orașul Bahmut, unde luptătorii Grupului Wagner ”devin probabil din ce în ce mai blocați în zonele urbane”, ceea ce face dificilă realizarea de progrese, se mai arată în raportul ISW.

Un soldat ucrainean a declarat că liniile din Bahmut sunt atât de apropiate, încât au fost nevoiți să recurgă la lupte cu pumnii pentru a-i înfrunta pe mercenarii ruși.

În trecut, Putin s-a bazat și pe Grupul Wagner pentru eforturile de influență ale Rusiei în Republica Centrafricană, Libia, Mali și Siria.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult