Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Greșeala care era să o coste scump. Cum și-a provocat o femeie indigestie, după ce a mâncat fasole

Chiar dacă ești vegan, absența cărnii și lactatelor nu înseamnă că riscul de intoxicație alimentară dispare.    

O femeie s-a îmbolnăvit recent după ce a pregătit o tocăniță vegană cu slow cooker-ul ei, din cauza unei greșeli obișnuite. Anne Sullivan a găsit o rețetă de tocăniță cu fasole albă și a urmat cu strictețe toate instrucțiunile - inclusiv înmuierea prealabilă a fasolei, apoi lăsarea acesteia să fiarbă în slow cooker pe tot parcursul zilei, relatează Yahoo, conform Mirror.

Cu toate acestea, șapte ore mai târziu, fasolea era încă de aceeași mărime. Anne a luat totuși o porție la serviciu și a mâncat-o, chiar dacă fasolea era tare și gumoasă. A început să se simtă amețită și slăbită, adăugând: „Cred că arătam oribil, pentru că șeful meu mi-a spus să merg acasă și să mă odihnesc. Mi-era rău”.

Pe parcursul zilei, s-a simțit puțin mai bine, iar a doua zi a pregătit din nou tocănița, de data aceasta pentru ea și prietenul ei. La jumătatea mesei, prietenul ei s-a întrebat dacă fasolea a fost cauza îmbolnăvirii Annei. Au abandonat masa și se pregăteau să iasă când simptomele au reapărut.

Chiar dacă a înmuiat fasolea prealabil și a lăsat-o să fiarbă ore întregi, aceasta era încă nedigerată. Acest lucru a făcut ca o toxină naturală numită fitohemaglutinină să fie și mai puternică decât de obicei și să provoace simptome precum diaree, amețeală și greață.

Citește și
banana verde poate preveni cancere
Ce culoare au bananele care pot preveni cancerul. Substanța benefică se găsește și în alte alimente

Greșeala Annei a fost că nu a fiert fasolea timp de zece minute. Ce ar fi trebuit să facă era să înmoaie fasolea timp de cinci ore, să o scurgă, să o clătească și apoi să o fiarbă timp de zece minute. Prin punerea directă în slow cooker, a crescut efectiv nivelul de toxină.

„Nu știam - cred că majoritatea oamenilor presupun că fasolea va fi gata în slow cooker. Cele mai multe rețete par să presupună că folosiți fasole din conservă, care este complet gătită”, a mai spus ea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult