Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Giuliani, contactat de diplomaţia SUA din cauza scrisorii. "Probabil trebuia să menţionez că NU îl reprezint pe preşedinte"

Scrisoarea trimisă oficialilor români de avocatul lui Trump a provocat controverse şi la Washington.

Rudy Giuliani a confirmat miercuri, potrivit Washington Post, că a fost contactat de oficiali ai Departamentului de Stat al SUA pe tema scrisorii trimisă oficialilor români. Avocatul a declarat că a fost sunat săptămâna aceasta: „Voiau să ştie dacă e informaţia e adevărată, să se asigure că e real. Absolut, le-am răspuns”.

Marţi, oficialii ambasadei SUA la Bucureşti au răspuns că scrisoarea reprezintă punctul de vedere al unei persoane fizice şi şi-au reiterat susţinerea pentru lupta anti-corupţie – adică exact ceea ce critica scrisoarea trimisă de Giuliani.

Avocatul lui Trump a mai declarat, conform Washington Post, că „probabil ar fi trebuit să menţionez în scrisoare că nu îl reprezint pe preşedinte”. El a precizat însă că îşi imagina că oficialii români ştiu acest detaliu. Giuliani a mai spus că a vorbit cu cel puţin un oficial român.

Surse de la Casa Albă au declarat că guvernul american a fost surprins de legătura dintre Giuliani şi România. Purtătorul de cuvânt nu a dat însă niciun răspuns oficial. Recent, Giuliani declara că lucrează cu clienţi din Brazilia, Columbia, Iran şi alte state, dar nu face lobby pe lângă Guvernul SUA. Marţi, el a spus însă că nu e implicat în alte ţări afară de România şi că nu a discutat cu Trump sau alţi oficiali despre ce face în România.

Citește și
Rudolph Giuliani
Răspunsul ambasadei SUA la Bucureşti, după apariţia scrisorii cu antetul firmei lui Rudolph Giuliani

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult