Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Germania anunță că nu primește migranții blocați la granița belaruso-polonă: Să fie conduşi înapoi în ţările lor

Migranţii blocaţi la frontiera belaruso-polonă trebuie transportaţi înapoi în ţările lor de origine, a declarat luni purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin, Steffen Seibert, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.

'Ceea ce ar trebui să se întâmple este ca migranţii, cu sprijinul autorităţilor lor naţionale respective, să fie conduşi în siguranţă înapoi în ţările lor de origine'', a spus oficialul german.

Întrebat despre cum s-ar putea proceda în cazul acelor migranţi pentru care guvernele lor nu-şi asumă responsabilitatea, el nu a dat un răspuns clar, afirmând că deocamdată se lucrează la ''soluţia descrisă'', întrucât aceasta este ''calea adecvată''.

Potrivit estimărilor autorităţilor poloneze, circa 2.000 de migranţi care încearcă să ajungă în vestul Europei se află în tabere improvizate la frontiera belaruso-polonă, majoritatea venind din Irak, Siria şi Yemen. Autorităţile de la Varşovia se aşteaptă la noi încercări ale migranţilor de a forţa trecerea graniţei, unde sunt desfăşurate importante efective ale forţelor de ordine poloneze.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin a apreciat pozitiv discuţia telefonică pe care şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a avut-o cu ministrul de externe belarus Vladimir Makei. ''Este important să se desfăşoare astfel de conversaţii pentru a ajunge la o soluţie umanitară şi paşnică a conflictului pe care l-a declanşat Belarusul'', a spus Seibert, cu referire la valul de migranţi ilegali orchestrat de preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko drept represalii pentru sancţiunile europene.

Citește și
Migranți
Polițiștii români de frontieră salvează migranți în Marea Mediterană. Vin zeci de femei și copii înghesuiți în bărci

În acest timp, purtătorul de cuvânt al MAE german, Christofer Burger, a declarat că eforturile Berlinului pentru soluţionarea acestei crize încep să dea rezultate, dând ca exemplu faptul că ameninţarea cu ''sancţiuni dureroase'' din partea UE a determinat mai multe companii aeriene să renunţe la transportarea cetăţenilor irakieni sau sirieni către Belarus.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult