Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Germania a decis să continue să primească migranţi şi refugiaţi care sosesc în Italia

Germania a decis să continue să primească migranţi şi refugiaţi care sosesc în Italia, a declarat ministrul de Interne vineri seara, la două zile după ce anunţase suspendarea unui acord voluntar cu Roma pentru primirea noilor sosiţi, transmite Reuters.

În cadrul unei scheme de solidaritate a Uniunii Europene, Germania s-a angajat să ajute statele membre precum Italia, care sunt deosebit de copleşite de migranţi, primind 3.500 de persoane, dar a anunţat miercuri suspendarea acordului, scrie news.ro.

Germania a spus că Roma nu îşi onorează obligaţiile conform aşa-numitelor reguli Dublin ale UE, de a procesa cererile de azil în ţara UE unde a vut loc prima sosire.

Dar ministrul de Interne Nancy Faeser a spus că recenta sosire a mii de migranţi în micuţa insulă italiană Lampedusa înseamnă că Germania va primi oameni până la urmă.

"Motivul pentru care am suspendat procedura... este că Italia nu şi-a arătat nicio dorinţă de a lua înapoi oamenii în cadrul procedurii Dublin.

Citește și
pacient spital medici
Încă un rănit în explozia de la Crevedia - transportat pe cale aeriană într-un spital din Germania

Acum este clar că ne vom îndeplini obligaţia de solidaritate", a declarat Faeser pentru postul german ARD.

Prim-ministrul italian Giorgia Meloni a cerut vineri ca UE să acţioneze împreună ”cu o misiune navală dacă este necesar”, pentru a împiedica migranţii să traverseze Marea Mediterană din Africa de Nord.

Ea a promis acţiuni dure ca răspuns la creşterea numărului de migranţi, săptămâna aceasta, la Lampedusa, unde debarcarea a 7.000 de migranţi a declanşat apeluri pentru ajutor din partea politicienilor locali.

Garda de Coastă italiană a găsit un nou-născut mort pe o barcă care transporta migranţi pe insulă, în timpul unei operaţiuni de salvare, a informat sâmbătă agenţia de presă ANSA.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult