Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fraudă masivă la Bacalaureat. Mai mulți elevi francezi ar fi știut dinainte subiectele

Mai mulți elevi din Marsilia și Paris au fost chemați la audieri, marți dimineață, la scurt timp după ce au susținut examenul de Bacalaureat.

13 candidați cu vârste cuprinse între 17 și 22 de ani au fost audiați pentru ”fraudă la examene și abuz de confidențialitate”, după ce s-a aflat că ar fi știut dinainte subiectele pentru de la Bacalaureat. 

Absolvenții de liceu ar fi știut ce subiecte ar urma să primească la probele de matematică și de fizică-chimie. Elevii și-ar fi transmis între ei subiectele, prin diferite mesaje. 

La audieri, unii dintre ei ar fi recunoscut că au aflat subiectele, dar, spun ei, ”cu numai 15 minute înainte de examen”. 

Polițiștii încearcă acum să afle cum s-a produs scurgerea de informații și să descopere dacă totul a pornit de la cineva care lucrează în Ministerul Educaţiei, potrivit leparisien.fr.

Citește și
Bac 2019
Bac 2019. Bacalaureatul continuă cu proba la alegere: "Sper să fie un bac ok, să-l ia toată prostia din România"

Dacă vor fi găsiți vinovați, elevii suspectați riscă să nu mai poată susține examenul maturității sau chiar să ajungă după gratii.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult