Modifica setarile cookie
Toate categoriile

”Izolarea salvează o viață la fiecare opt minute.” Francezii, îndemnați să rămână acasă

O viață a fost salvată la fiecare opt minute, datorită măsurilor de izolare impuse în Franța. O spune șeful sănătății publice al guvernului de la Paris.

Jerome Salomon îi îndeamnă pe francezi să nu renunțe la izolare. ”O viață a fost salavată la fiecare opt minute, pentru că ați stat acasă”, a spus oficialul francez, citat de Le Parisien.

Același mesaj a fost transmis și de ministrul Sănătății, Olivier Veran, care susține că rezultatul a fost obținut grație unui studiu efectuat Colegiul Imperial din Londra, specializat în științe și medicină. Doar în luna martie, ar fi fost salvate 2.500 de vieți în Franța.

”Chiar dacă numărul morților continuă să crească, avem suficiente date ca să concluzionăm că măsurile drastice luate de guverele din Europa au salvat vieți”, a spus doctorul Seth Flaxman, de la instituția britanică.

Potrivit studiului realizat cu date din 11 țări, în total ar fi fost salvate 59.000 de vieți în Europa, mai scrie Le Parisien.

Citește și
medicament
Franța a stopat utilizarea unui medicament împotriva COVID-19 ce a ajuns și în România
O treime dintre decesele din Franța, la azilele de bătrâni

 

Franța a anunțat, joi, prin vocea lui Jerome Salomon, că numărul celor internați la terapie intensivă a scăzut în premieră de la izbucnirea pandemiei. Peste 7.000 de francezi rămân însă în stare gravă, scrie France24.

Numărul total al victimelor a trecut de 12.200 în rândul pacienților infectați cu COVID-19. Peste 4.000 dintre decese au fost înregistrate la azilele de bătrâni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult