Modifica setarile cookie
Toate categoriile

FOTO. Ce obiecte avea asupra sa generalul Soleimani în momentul în care a fost ucis

Your browser doesn't support HTML5 video.

Publicația americană FOX News a publicat noi fotografii după atacul cu drone al SUA de pe 3 ianuarie, în care a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani.

Imaginile cu rămășițele lui Soleimani au fost obținute de publicația americană de la o sursă din guvernul american și publicate sâmbătă.

Militarii americani au făcut mai multe fotografii la fața locului în care se văd obiectele pe care le avea la el Soleimani în momentul în care a fost ucis: mai multe teancuri de bani, un telefon, un pistol, o armă de asalt, dar și o carte de poezii.

Forțele SUA au îndepărtat trupul lui Soleimani de lângă mașina în flăcări și au stins incendiul înainte de a-l identifica pe generalul iranian. 

Citește și
Protest Teheran - 3
Iranienii, furioşi că autorităţile au ascuns adevărul privind avionul doborât. „Doar demisia”

În mod normal, telefonul și alte dispozitive pe care le avea Soleimani asupra sa ar fi trebuit să ajungă pe masa criminaliștilor,  însă acestea au fost distruse în urma exploziei, ceea ce va face analizele imposibile.

Identificat după inel

 

Soleimani a fost identificat de militarii americani după un inel special, pe care acesta îl purta în permanență. Potrivit bijutierilor, inelul nu este unul foarte valoros, piatra acestuia fiind fie din carneol (cornalină), fie un rubin. În ambele cazuri, inelul nu ar valora mai mult de câteva sute de dolari.

„Din imagine îmi dau seama că este o piatră de carneol, nu este un rubin, și provine din Africa”, a declarat Maykel Rieth, tăietor profesionist de pietre preţioase la o firmă din New York.

Unii musulmani cred că însuşi Profetul Mahomed avea un inel din argint cu pecete din carneol la degetul mic al mâinii drepte, și că cei care îl poartă pot binecuvânta.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult