Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, amenință din nou: ”Înfrângerea Rusiei poate declanșa un război nuclear”

Fostul președinte rus Medvedev a declarat joi că "înfrângerea unei puteri nucleare într-un război convențional poate declanșa un război nuclear", referindu-se la campania militară a Rusiei în Ucraina.  

Într-un mesaj transmis pe Telegram, în care a vorbit despre sprijinul NATO pentru Ucraina, Medvedev a spus, potrivit Reuters:

"Puterile nucleare nu au pierdut niciodată conflicte majore de care depinde soarta lor".

”Mâine, la baza Ramstein a NATO, marii lideri militari vor discuta noi tactici şi strategii, precum furnizarea către Ucraina de noi arme grele şi sisteme ofensive. Şi acest lucru se va întâmpla imediat după Forumul (Economic Mondial) de la Davos, unde petrecăreţi retardaţi au repetat ca o placă stricată: pentru a obţine pacea, Rusia trebuie să piardă. (...) Şi niciunuia dintre mizerabilii ăştia nu-i trece prin cap să tragă din aceasta următoarea concluzie elementară: înfrângerea unei puteri nucleare într-un război convenţional poate provoca izbucnirea unui război nuclear'', a scris Medvedev pe canalul său Telegram, potrivit Agerpres.

Într-un nou atac la adresa Occidentului, Medvedev a subliniat faptul că ''puterile nucleare nu pierd marile conflicte de care depinde soarta lor''.

Citește și
dmitri medvedev
Medvedev, previziuni halucinante pentru 2023. Cele două războaie care vor izbucni în Occident, în opinia fostului lider rus

''Dar asta ar trebui să fie evident pentru toată lumea. Inclusiv pentru un politician occidental cu măcar o urmă rămasă de inteligenţă'', a insistat Medvedev, care a fost preşedinte al Federaţiei Ruse între 2008-2012.

De ce a lansat Medvedev aceste noi amenințări

Dmitri Medvedev, în vârstă de 57 de ani, a făcut aceste declaraţii în ajunul reuniunii Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei, la baza aeriană americană de la Ramstein, din Germania, unde partenerii Kievului preconizează să anunţe un nou ajutor militar important care ar urma să includă mai multe arme şi muniţii, vehicule blindate şi, după cum speră preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, tancuri moderne.

Reuters aminteşte că Rusia şi SUA, de departe cele mai importante puteri nucleare, deţin circa 90% din focoasele nucleare la nivel mondial.

Rusia deţine 5.977 de focoase nucleare, în timp ce SUA au 5.428, China - 350, Franţa - 290 şi Regatul Unit dispune de 225 de focoase nucleare, potrivit Federaţiei oamenilor de ştiinţă americani.

Medvedev obișnuiește să amenințe cu ”nucleara”

Nu este prima dată când fostul președinte al Rusiei amenință cu folosirea armelor nucleare - și de fiecare dată pe Telegram.

În iulie 2022, el a scris pe rețeaua de socializare că ”ideea de a pedepsi o ţară care are cel mai mare arsenal nuclear din lume este în sine una absurdă. Şi aceasta creează în mod potenţial o ameninţare pentru existenţa umanităţii”.

Apoi, în septembrie 2022, actualul vicepreşedinte al puternicului Consiliu de Securitate al Rusiei a scris pe Telegram că ”Rusia are dreptul de a folosi arme nucleare dacă este necesar, în cazuri prestabilite, în strictă conformitate cu fundamentele politicii de stat în domeniul descurajării nucleare”.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult